ANASAYFA / Genel / Aslan: “Ormana Dayalı Sanayi Teşvik Edilmeli”
Aslan: “Ormana Dayalı Sanayi Teşvik Edilmeli”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.12.2009 00:00

Aslan: “Ormana Dayalı Sanayi Teşvik Edilmeli”

19.12.2009 00:00

ANTALYA- Hak-İş Genel Teşkilat Sekreteri ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, orman ürünlerine dayalı sanayinin teşvik edilmesini istedi.

Öz İplik-İş Sendikası tarafından Antalya’da düzenlenen ‘Çalışma Hayatı, Türkiye ve Dünyadaki Gelişmeler’ konulu seminerde konuşan Settar Aslan, en büyük sorunun ‘işsizlik’ olduğuna işaret ederek, başta ‘göç’ ve ‘kayıtdışı istihdam’ olmak üzere, birçok sorunun işsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Ekonomi politikalarının istihdamı öncelemesi gerektiğini anlatan Settar Aslan, istihdam üzerindeki ağır yüklerin bir kısmını azaltan Hükümetin; vergi ve prim kesintilerini daha da azaltılmasını, çok işçi çalıştıran işletmeleri daha fazla desteklemesini ve sendikalaşmayı teşvik edecek düzenlemeler getirmesini istedi.

Ülke kalkınmasını hızlandırmak için; tarım ve hayvancılığın gelişmesine ağırlık verilmesini, alternatif turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini ve tekstilde markalaşmayı hızlandıracak destekler verilmesini isteyen Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, yüzölçümünün üçte biri orman olan Türkiye’nin, orman varlığından gerektiği kadar yararlanamadığını da anlatarak, ormana dayalı sanayinin teşvik edilmesini istedi. Settar Aslan şunları söyledi:

“Hem ormancılığımızı geliştirmek ve korumak, hem de sahadaki üretimi artırmak amacıyla, Orman Teşkilatına, bedeli bütçeden karşılanmak üzere, en az 10 bin yeni orman işçisi alınmalı ve daimi olarak istihdam edilmelidir. Ormanlarımızın geliştirilmesi ve erozyonla mücadelenin güçlendirilmesi; kısa vadede istihdam, orta ve uzun vadede ise zenginlik ve daha yaşanabilir bir çevre yaratacaktır.”

Hak-İş Genel Teşkilat Sekreteri ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, işçi haklarının ancak demokratik bir zeminde korunabileceğine de işaret ederek, sendikaların, demokrasiye karşı her türlü dayatmanın karşısında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni