ANASAYFA / Genel / MÜJDE CUMHURBAŞKANIMIZDAN GELDİ
MÜJDE CUMHURBAŞKANIMIZDAN GELDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.07.2019 00:00

MÜJDE CUMHURBAŞKANIMIZDAN GELDİ

10.07.2019 00:00

Geçici orman işçilerimizin çalışma süresinin 4 ay daha uzatılarak 9 ay 29 güne tamamlanması konusunda verdiğimiz yoğun mücadele, Cumhurbaşkanımızdan gelen müjdeyle neticeye ulaştı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün, tüm geçici işçilerimizin çalışma süresini 4 ay daha uzatmak için Ocak ayında yaptığı vize talebine, Hazine ve Maliye Bürokrasisi olumsuz cevap vermiş, yalnızca 4 bin işçi için 2 aylık süre uzatımına onay vermişti.

Bunun üzerine sendikamız Öz Orman-İş, ormanlarımızın korunup geliştirilebilmesi için, tüm geçici işçilerimizin 4 ay süre uzatımının yapılması gerektiği noktasında yoğun bir kamuoyu oluşturma çalışması başlatmıştı. Genel Başkanımız Settar Aslan, OGM ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokrasisi ve siyasiler nezdinde çeşitli girişimlerde bulunmuş ve süre uzatımının gerekliliğini anlatmıştı. Ayrıca meseleyi, gazete ve televizyonlar kanalıyla kamuoyu gündemine taşımıştı.

OGM ise, 25 Haziran 2019'da Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bir kez daha yazı yazarak, ormancılık faaliyetleri ve yangın mücadelesi için işçi ihtiyacının had safhada olduğunu vurgulamış ve tüm geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talep etmişti.

Son olarak, Genel Başkanımız Settar Aslan, Hak-İş Genel Kuruluna onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kongre salonunda görüşerek, sorunu bir kez daha dile getirdi ve meselenin aciliyetini anlatan bir bilgi notunu kendisine takdim etti.

Hak-İş Genel Kurulunda kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçici işçilermizin beklediği müjdeyi oradan verdi. Erdoğan, "Ana ormancılık faaliyetleri ve orman yangınları ile mücadeleden dolayı işçi ihtiyacının had safhada olması gerekçesiyle bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. Ve bu 4 aylık uzatma sürecini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

https://youtu.be/vj21h5l1rpU

Genel Başkanımız Settar Aslan, müjdeli konuşmasının ardından, aile fotoğrafı çekimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, süre uzatımı müjdesinden dolayı, tüm orman emekçilerimiz adına teşekkür etti. Aslan, başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu olmak üzere, emeği geçen siyasetçi ve bürokratlara da teşekkürlerini iletti.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni