ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / TÜRK-RUS ORMANCILIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDIK
TÜRK-RUS ORMANCILIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 21.02.2018 05:33

TÜRK-RUS ORMANCILIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDIK

21.02.2018 05:33

Rusya ile Türkiye arasındaki ormancılık ürünleri ticareti ve yaşanan sorunların ele alındığı toplantı, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Merkezi’nde yapıldı.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ahmet Kahraman başkanlığında gerçekleştirilen ‘Özel Sektör ve Sivil Toplum Gözünden Türkiye-Rusya Ormancılık İlişkileri Değerlendirme Toplantısı’ konulu buluşmaya; Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Doğa ve Orman Sivil Toplum (DOST) Platformu ve Geleceği Önemseyenler Derneği (GÖNDER) Başkanı İsmail Belen, Rusya Büyükelçiliği Ticaret Baştemsilcisi Aydar Gashigullin, Rusya Büyükelçiliği Müsteşarı İgor Burmistrov ve diğer elçilik uzmanları, Rus-Türk Ticaret Evi (ROST) Başkanı Kadir Kurtuluş ile Türkiye ormancılık sektöründe faaliyet gösteren önemli firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Türkiye ile Rusya arasındaki ormancılık sektörü ticarî ilişkilerinin boyutu, potansiyeli, yaşanan sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılabileceğine dair fikirler paylaşıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, ülkeler arasındaki ticarî ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine paralel olarak, sivil toplum ilişiklerinin de geliştirilmesinde yarar bulunduğunu söyledi. Aslan, Öz Orman-İş’in, diğer ülkelerdeki dengi sendikalarla olduğu gibi, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki tarım-ormancılık sendikaları ile de ilişkilerini geliştirmekte olduğunu ifade ederek, bu konuda atılan adımlarla ilgili bilgi verdi.

Settar Aslan, toplantı sonunda, Rus konuklara, özerinde Öz Orman-İş logosu işlenmiş çini tabak hediye ederken, Rus konuklar da Aslan’a matruşka hediye etti. Aslan’ın davet ettiği Rus temsilciler, önümüzdeki günlerde Öz Orman-İş’te ağırlanacak.