ANASAYFA / Genel / Zafer Haftamız Kutlu Olsun
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.08.2020 13:24

Zafer Haftamız Kutlu Olsun

26.08.2020 13:24

Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı 26 Ağustos Malazgirt Meydan Muhaberesi'nin yıldönümü ile, bağımsızlığımıza giden en önemli mücadele olan Büyük Taarruz'un başlangıcının yıldönümünü yaşamanın mutluluğu içindeyiz.

1071'de bu toprakları yurt yapan atalarımız, yüzyıllar boyu dünyaya örnek bir medeniyet olmuştur. Kutlu davayı yeryüzüne hakim kılmak için Malazgirt'ten başlayan yolculuk, Anadolu’nun İslamlaşması ile zirveye çıkmıştı. Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı Devleti'ni yok etmek için bütün düşmanlar bir olsa da, Kurtuluş Savaşı ile verilen destansı mücadele, 1071'de geldiğimiz bu topraklardan Türker’i çıkarmanın ve yok etmenin mümkün olmadığını ortaya koymuştur.

Kurtuluş Savaşı'mızın bağımsızlıkla sonuçlanmasında tarihi öneme sahip Büyük Taarruz ‘un 26 Ağustos’ta başlaması da bir tesadüf değildir. Yurt olarak seçtiğimiz bu toprakları ve irademizi kimsenin bizden alamayacağını dünyaya ilan ettiğimiz Büyük Taarruz sonrası gelen zafer, 9 Eylül'de ilan edildi.

Geçmişin değerlerinden beslenen ve bu değerler ışığında bağımsızlığını, iradesini ve davasını daima daha yükseğe, daha ileriye taşımanın gayreti içinde olmanın mutluluğuyla; Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü ile Büyük Taarruz ‘un başladığı bu coşkulu günümüzü kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz