ANASAYFA / Genel / GEÇMİŞ OLSUN
GEÇMİŞ OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 06.09.2020 15:26

GEÇMİŞ OLSUN

06.09.2020 15:26

Çorum, Kargı’da süren yangını söndürme çalışmalarına destek vermek için Karabük ilçe Orman İşletme Müdürlüğümden yangın mahalline sevk edilen ekibin, rüzgârın da etkisiyle aniden dönen alevlerin arasında kalarak yaralandığını teessürle öğrendik.

Yangında bir arazöz tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

Olayda yaralanan işletme şefi ve emekçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz.

Cansiperane ormanların yanmaması için çalışan tüm emekçilerin Allah yar ve yardımcısı olsun.


Öz Orman İş ailesi olarak haberi alır almaz Genel merkez yönetimimizin Çorum'a intikal ettiğini, süreci yakından takip ettiğini hatırlatmak istiyoruz.
Büyük bir aile olduğumuzu ve acılarımızın paylaştıkça azalacağına olan inancımız tamdır.

Bu sebeple tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Milli sermayemiz olan ormanlara kastedilen her bir saldırının cevabı terör eylemi olarak görülmelidir. Bir ateşle nice canların yandığını, alevlerin ortasında kalan kardeşlerimizin neler çektiğini görmeleri açısından yaşanmış acı bir tecrübe tam karşımızda duruyor.

Unutulmamalıdır ki;

Orman İstisnadır; orman işi yapanlar istisnai görev icra eden kişilerdir.

Devletimiz Orman emekçileri için şart, kural koşulu koymadan istisnai bir hareketle orman emekçilerine kadro vermelidir.

Her bir karış toprağın, yeşilin asıl savunucuları olan ateş savaşçıları görmezden gelinmemelidir.

Ormanlarımızın içinde, dağların burçlarında destan yazanlar bu memleketin öz evlatlarıdır. Devletimiz evladına sahip çıkan, kahrını, derdini paylaşan ulvi bir devlettir. Devletimiz emeğin karşılığını da, halkının beklentilerini de en iyi şekilde veren, koruyan, kollayan kadim bir devlettir.

Bize düşen kardeşlerimizin derdiyle dertlenip onların sesi olabilmektedir.

Bize düşen seslerin gür sedasını yetkili makamlara iletmektir.

Talep edenin sendikalar, talebe cevap verecek olanın hükümetimiz olduğu bir gerçektir. Talep makamı olan sendikamız, geçmişte 5 ay 29 günü nasıl ki 9 ay 29 güne çıkarmayı devletimize sunmuşsa ve dönemin başbakanı tarafından destek almışsa, aynı durumu kadro ve beklentiler için de devletimize sunmaktadır.

Böyle bir sürecin taşıyıcı kolonu olduğumuz bir gerçektir. Hükümete taşıdığımız bu talebin cevap bulacağına olan inancımız tamdır.

Bugün yaşanan acıların üzerine bir morale ihtiyacımız var; devletin koruyan, kuşanan şefkatine ihtiyacımız var. Kardeşlerimiz bir karış daha fazla yanmasın diyerek canını ortaya koyuyor, buna hak şahit, gök şahit, yer şahit, biz şahidiz.

Acılarımızı bir nebze dindirmesi açısından kardeşlerimizin sesine ses olacağına inancımız sonsuz olan devletimizden bizlere ses olmalarını istiyoruz.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni