ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ASLAN TARIM İŞÇİLERİ SENDİKALARI 4. ULUSLARARASI KONFERANSINA KATILDI
ASLAN TARIM İŞÇİLERİ SENDİKALARI 4. ULUSLARARASI KONFERANSINA KATILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:44

ASLAN TARIM İŞÇİLERİ SENDİKALARI 4. ULUSLARARASI KONFERANSINA KATILDI

04.11.2020 14:44

Settar Aslan, Fransız İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (CGT) bağlı Fransa Uluslararası Tarım Gıda Tekstil ve Ticaret İşçileri Sendikası (UIS) tarafından 11-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Paris'te düzenlenen konferansın 12-15 Haziran tarihleri arasındaki oturumlarına iştirak etti.

 

Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Güney Amerika'daki 86 ülkeden yaklaşık 300 sendikacının katıldığı konferansta, temsilciler ülkelerindeki sektörel sorunları, tarım işçilerinin güncel durumlarını ve sendikalar arası işbirliği imkânlarını dile getirerek, ayrıca Fransa'da devam eden grev ve eylemler ile Suriye'de yaşanan insanlık dramına ilişkin görüş ve önerilerini aktardılar.

UIS Genel Sekreteri Julien Huck başkanlığında gerçekleştirilen konferansta, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan bir konuşma yaptı.

Sözlerine, delegasyonu Hak-İş ve Öz Orman-İş adına selamlayarak başlayan Settar Aslan, Türkiye hakkında kısa bilgiler vererek, "Ülkemiz, sanayisiyle birlikte, aynı zamanda geleneksel tarımdan modern tarıma hızla geçen bir tarım ülkesidir." dedi. Dünyanın farklı ülkelerinden tarım sektörü sendikalarını bir araya getirmek suretiyle dünya tarımı ve emeğin güncel sorunlarının gündeme gelmesine zemin hazırlayan konferans tertipçilerine teşekkür eden Aslan, özetle şu görüşleri dile getirdi:

"Sektörel sorunların yanı sıra, Sayın Genel Sekreter ve birçok katılımcı, terörü kınadıklarını belirttiler. Bizim ülkemiz, yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele etmektedir. Bulunduğumuz coğrafyada kan, gözyaşı bir türlü bitmemektedir. Ülkemizin tespitlerine göre Suriye ve Irak'taki terör eylemleri için, dünyanın 145 ülkesinden insanlar o coğrafyaya gelerek terör eylemleri yapmış, masum insanları yurtlarından mahrum etmişlerdir.

Bu anlamda Suriye'den ülkemize sığınan 3 milyonun üzerinde mülteci bulunmaktadır. Mültecilerin yurtlarına dönebilmeleri için, koalisyon güçlerinin daha etkili mücadele etmeleri gerekmektedir. Tankı, topu, füzesi olan bu güçlü terör örgütüne destek verenlerin, bir gün bu silahların kendilerine dönebileceği ihtimalini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Terör dışında, katılımcılar işçilerin sorunları, grev, toplu iş sözleşmeleri, gıda güvenliği, kırsal kesimin refahı gibi konular üzerinde durmuşlardır. Doğru tespit edilen bu sorunların çözümü, dayanışmadan geçmektedir. Sermayenin küreselleştiği bir dünyada, emeğin de küreselleşmesi gerektiğini düşünmekteyim. Konuşmama son verirken, bu ortamda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade eder, bir kez daha bu organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Yaşasın Emeğin Dayanışması!.."

İKİLİ TEMASLAR

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Tarım Gıda Tekstil ve Ticaret İşçileri Sendikaları 4. Uluslararası Konferansı kapsamında, Kuzey Kore Tarım İşçileri Sendikası, Moldova Tarım İşçileri Sendikası ve Filistin Tarım İşçileri Sendikası başkan ve yöneticileriyle ikili görüşmeler de yaptı. Görüşmelerde, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı amacına yönelik işbirliği imkânları üzerinde duruldu.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni