ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİK
ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:48

ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİK

04.11.2020 14:48

15 Mayıs 2015 akşamı yapılan çalıştayın açılışında konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Orman-İş'in, Birleşmiş Milletler'in Çölleşmeyle Mücadele faaliyetlerinde Türkiye'den akredite olan tek sendika olduğunu hatırlatarak, "Ekim ayında Türkiye'de yapılacak olan COP-12 Taraflar Konferansına, Birleşmiş Milletler'den izin almak suretiyle, başta Ortadoğu ve Afrika olmak üzere, çölleşmenin yoğun olduğu ülkelerden sendika yöneticilerini davet edeceğiz." dedi.

Aslan, tüm dünya için ağır bir sorun olan erozyon ve çölleşmeye karşı mücadelenin, toplumsal destek olmadan yürütülemeyeceğini de hatırlatarak, "Her şeyden önce, bir farkındalık meydana getirmek istiyoruz. Bizler sivil toplum örgütleriyiz. Arkamızda büyük bir kitle var. Çölleşmeye karşı verilen mücadeleyi de zaten bizim temsil ettiğimiz kitle yapıyor. Erozyon ve çölleşmeye karşı gerekli mücadeleyi yapamazsak, bunun bedeli çok ağır olacak." şeklinde konuştu.

Öz Orman-İş'in üyelerine yönelik eğitim çalışmalarına da atıf yapan Aslan, "Sendika olarak, yürütmekte olduğumuz eğitim seminerlerine, erozyon ve çölleşmeyle ilgili de bölüm koyacağız. Konunun uzmanlarına bu konuda eğitim verdirerek, üyelerimizde bir farkındalık oluşturmayı planlıyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı adına BM Çölleşmeyle Mücadele COP-12 Taraflar Konferansı organizasyonunu takip eden Büyükelçi Melih Ulueren'in de bir konuşma yaptığı çalıştayda BM Çölleşmeyle Mücadele birimi STK'lar Sorumlusu Marcos Montoiro'nun yanısıra Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Cezayir, Eritre, Fas, İran, İtalya, Kosova, Rusya, Sudan ve Uganda'dan katılan sendika temsilcileri ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü uzmanları da birer konuşma ve sunum yaptı.

12-23 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Konferansı 12. Taraflar Toplantısına (COP-12), 197 ülkeden 6 bini aşkın Hükümet ve Sivil Toplum Temsilcilerinin katılması bekleniyor.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni