ANASAYFA / Genel / ORMAN HAFTAMIZ KUTLU OLSUN
ORMAN HAFTAMIZ KUTLU OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.03.2021 13:05

ORMAN HAFTAMIZ KUTLU OLSUN

22.03.2021 13:05

Öz Orman İş sendikası olarak ateş savaşçılarının 2021 yılında en iyi sonuca kavuşması için azami gayret gösterdiklerini dile getiren Aslan; Bugün ormancılık alanında 12 Ay İş-12 Ay Aş hedefimiz sendikamız tarafından uzun uğraş ve gündemlerle sürekli dile getirilmiş, hedef odaklı bir çalışma olarak masada her zaman taze tutulmuştur.

 

Ana gündem maddemiz olan 8600 mevsimlik orman işçimize kadro talebimiz, istediğimiz şekilde sonuçlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Biz bu hususla ilgili azami gayret içerisindeyiz. Ben diyerek yola çıkmadık, biz dedik öyle adım attık. Bu adımların sonu bizi sevindirecektir. Bu adımlar kararlı bir duruşun, haklı bir mücadelenin sesidir.

Ormanlarımız için mücadele veren kardeşlerimizin durumunu medyadan takip edenler çok iyi bilirler ki, bu bir kahramanlık hikâyesi değildir, bu yarın unutulacak bir öykü hiç değildir. Bu mücadele bir yaşanmışlık biyografisidir. Bu, ormancılarımızın anılarıdır. Ormanlarımız uğruna babalarını şehit veren yavrularımızın aynı dava etrafında birleşmesi, babalarının yaptığı işi yapmak istemeleri, adeta ateşe karşı sancağın yere düşmesini istemeyen asker inancıyla kahramanlık sergileyen koca yüreklilerin mücadelesidir.

 

Bu mücadelede herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

 

Ormanlarımız için, canından vazgeçen ormancılarımız için verdiğimiz mücadele, bir hatırlanma, bir vefa, bir kıymet verme olayı olduğu kadar aynı zamanda büyük bir ihtiyaçtır. Yaptığımız görüşmelerde Konya’da görev yapan bir ateş savaşçısının ara vermeksizin Trabzon-Bursa- Hatay yangınlarında da görev yaptığı, 27 gün görev yerlerine dönmedikleri devletin en üst düzey yetkileri tarafından da dile getirilmiştir.

 

Bu mücadelenin kahramanları işlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Bu durumun şahit gerektirecek bir hal olmadığı gayet açık ve nettir. Söz konusu talebin de ciddi bir ihtiyaç oluşturduğu ortadadır. Sezonun açılması ile birlikte bu yeni dönem için artık 12 ay mantığı ile görev icra etmek istediklerini dile getiren Aslan, Kahramanlarımız kısa çalışma süreleri içerisine sıkıştırılmış bir halde vazife yapmak yerine, ihtiyacın sürdüğü 12 ay boyunca vazifelerinin başında olmaları gerekir.

Üreten bir sistemin iki ay pause edilmesi, gelire de yansımış olan bir durdurma eylemi olarak okunmalıdır. Görevinin uzmanı olan kişiler iki ay alan dışına alınıp, emanet sistemlerle yılı tamamlamaya kalkışmak, hem zaman açısından, hem kazanç açısından ciddi açıklar verecektir.

 

Bu sebeple

 

Ormanlarımız hayat için vazgeçilmez olan toprağın oluşmasında ve korunmasında, erozyonun önlenmesinde yine önemli bir rol üstlenmektedir. Suyumuzun da temiz olması ve iklim şartlarının düzenlenerek su ihtiyacımızın karşılanmasında da ormanlarımız önemli bir ihtiyacı karşılamakta. Bu kadar önemli olan varlığımızın yenilenebilir olması da bizim için ayrıca bir nimettir.

 

12 Ay İş, 12 Ay aş talebiyle mücadelemizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tarım ve Ormancılık alanında iş gücü eksikliğinin farkında olarak, bu durumu her platformda dile getiriyoruz.

 

Verilen mücadelenin sonuçlarını almak her alanda güçlü bir ormancılık için fayda getirecektir.

 

Yarınlarını tahayyül etme tedirginliği yaşamayan, işine odaklanmada sorunları olmayan emekçiler, hem vatan savunması olarak gördüğümüz ormanlarımızın geleceğini inşa etmede önemli bir adım, hem de üretim aşamalarında büyük kar getirecek bir süreklilik oluşturacaktır.

 

Bu sebeple başta Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli Bey ve Orman Genel Müdürümüz Sn. Bekir Karacabey Bey nezdinde tüm orman camiamızın, kahraman ormancılarımızın  Orman Haftasını tebrik ederiz.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni