ANASAYFA / Genel / Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.05.2021 17:58

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı

26.05.2021 17:58

Toplu İş Görüşmelerinin açılış konuşmasını yapan Tuis Genel Sekreter Yardımcısı Serafettin Güler; Ülkemizde ormancılık alanında sendikal görüşmelerin işveren heyetini oluşturarak 8. Dönem toplu iş görüşmelerini yürüteceğiz. İş ve İşveren dengesinin korunduğu, ortak kazananın hepimizin olmasını ümit ettiğimiz görüşmelerimizde tecrübenin paydaşlarla istişareye sunulduğu görüşmelerimizde saygının, sevginin egemen olmasını diliyoruz dedi.

 

Açılış konuşmasında konuşan Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya; ‘Mevsimlerin 2021 yılı için daha sıcak ve kurak geçeceğini görmekteyiz. Bunun yanında ormancılık alanında her gecen yıl daha başarılı hedeflere ulaşıyoruz. Ne yazık ki ormanlarımızın yok olması her ne kadar bizi derinden yaralasa da, arkadaşlarımızın özverili çalışmaları neticesinde yangın riskleri, yanan alanların rehabilitesi ve doğaya tekrar kazanımı noktasında ciddi özveri içerisindeyiz. Bugün yetkili sendika Öz Orman İş ile başlattığımız toplu iş görüşmesinin hayırlar getirmesini temenni ediyorum’ dedi.

 

Tarım Orman Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Samet Pehlivan; Yeni dönem toplu görüşmelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Saygı ve emeğin karşılık bulduğu bu masaların ehemmiyet açısından çok değerli olduğunu görüyoruz. Umarım bu değer bundan sonrası için de gelişime açık, başarıya odaklanmış bir bakış acısı ile daha kaliteli bir hale dönüşür. Hepimizin ortak amacı da budur dedi.

 

Öz Orman İş Sendikası adına konuşan Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya; ‘İşçilerimiz kurumumuzun omurgasını oluşturmaktadır. Yangın mevsiminde taşı, tomruğu kendilerine yastık yapan kardeşlerimizin mücadelesi aynı zamanda bir vatan savunması olarak okunmalıdır. Bir ananın çocuğunu sahiplenmesi gibi özverili, sorumluluk sahibi olan bu kardeşlerimiz bu güne kadar 118 şehit, sayısız gazi vermiştir. Ne yazık ki gündemde yeterince geçmeyen bu durumlar bizleri de üzmektedir. Bugün ateş ile doğanın savaşında doğanın kazanması için mücadele veren bu kardeşlerimizin sorumluluğu omuzlarımızdadır. Dünden bu güne kazanıma odaklandığımız gibi bundan sonrası içinde en iyisini yapma gayretinde olacağız. Görüşmelerimizin hayırlarla sonuçlanmasını temenni ediyorum’

Toplantıda;

Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Ali Bilgin, Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, T.İ.S Uzmanı; Kayhan Sezer, T.İ.S Uzmanı Av Semih Temiz, Hukuk Müşaviri; Av. Gizem Bal, Av. Ömer Bilgi, Av Ömer Tufan,

Gn.Md.Yrd. Mustafa Özkaya-Per.D.Bşk. Fatma Sinem Sadioğlu-Hukuk Müşaviri Elif Öğütlü -İşçi ve İşveren Ş.Md. Kadir Sorgun -Eğitim Uzmanı Hilal Çetin hazır bulundular. 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni