ANASAYFA / Genel / İSTANBULUN FETHİNİN 568. YILI KUTLU OLSUN
İSTANBULUN FETHİNİN 568. YILI KUTLU OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.05.2021 11:12

İSTANBULUN FETHİNİN 568. YILI KUTLU OLSUN

29.05.2021 11:12

 

O güzel komutana da o güzel orduya da binlerce selam olsun. Bu büyük Fethin mirasına sahip çıkmak hepimize nasip olsun diyen Settar Aslan; Alınan eğitim, inanç ve deha birleşince fetih olur. ”Onlarca kez denendi, kaybedildi” demeden medeniyetimize ilham veren Sultan Fatih ve kahraman ecdadımız aynı zamanda bize büyük bir emanet bırakmıştır.

İstanbul'un fethi yalnızca bir şehrin değil, ecdadın fetihler çağının dönüm noktasıdır. İstanbul' un Fethi'nin 568. yıldönümünde, Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olarak İstanbul'u miras bırakan Fatih Sultan Mehmed Han ve ordusunun fetihten öncesi ve sonrası arasında en ufak bir farklılık görülmemektedir. İnanç eğemenliğine duyulan saygı, insana verilen önem fetihten sonra da kendisini göstermiştir.

Tarihe istikamet verip çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi'nin 568. Yılında onun emanetlerinden bir tanesi olan Ayasofya’nın tekrar ezana kavuşması mülüman dünyası tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Zulmün kol gezdiği eski çağın kapanışına vesile olan bu fetih aynı zamanda gönüller yapmış, sevginin, saygının eğemen olduğu yeni bir dünya mantığı geliştirmiştir.  

Aslan;  İki büyük cihanın kesinti noktasında, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul, bütün vаtаndаşlаrın kаlbinde yeri olаn şehirdir. İstanbul’u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni