ANASAYFA / Genel / ORMAN İŞÇİSİ YETİŞTİRİYORUZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 12.01.2011 00:00

ORMAN İŞÇİSİ YETİŞTİRİYORUZ

12.01.2011 00:00

Projenin ortakları; sendikamız Öz Orman-İş, MEB adına Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Sinop Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Sinop Orman Bölge Müdürlüğü’nden oluşurken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da projede ‘Nihaî Yararlanıcı’ sıfatıyla yer alıyor.

Sözkonusu proje, Sinop ve Kastamonu bölgelerimizde 1 yıl boyunca yürütülecek. Projenin tanıtım toplantıları 9 Ocak 2011 günü Sinop’ta ve 10 Ocak 2011 günü de Kastamonu’da yapıldı. Proje kapsamında, yüzde 70’i erkek ve yüzde 30’u kadın olmak üzere, toplam 150 genç işçi adayı mülakata alınacak. Bu işçilerden 100’ü asıl ve 20’si yedek olmak üzere 120 kişi eğitim programına alınacak.

Eğitim sırasında asıl adaylar 25’er kişilik 4 sınıfa ayrılacak. Bu sınıflardan ikisi Sinop Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, diğer ikisi de Kastamonu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açılacak.

Bu sınıflarda adaylara, yüzde 50 teorik ve yüzde 50 uygulamalı olmak üzere toplam 385 saat ders verilecek. Bu dersler; ‘Yangınla Mücadele’, ‘Fidan Üretimi’ ve ‘Orman Emvalinin Üretiminde Ölçme, Değerlendirme, Tasnif ve Depolama’ ana başlıkları altında toplam 25 konudan meydana geliyor. Ders olarak öğretilecek bu konular, daha sonra orman işçiliğiyle ilgili temel ders kitabı halinde bastırılacak.

Genç işçi adaylarının belirlenmesinin ardından, eğitim faaliyetleri 15 Mart 2011 tarihi itibarıyla başlayacak ve 77 günde tamamlanacak. Eğitimin sonunda, başarıyla tamamlayan adaylara birer sertifika verilecek. Bu sertifikalar, adayların Orman Genel Müdürlüğü teşkilatlarında işe alınmalarında öncelik sağlayacak. Orman Genel Müdürlüğü, yetiştirilecek orman işçilerinin en az yüzde 20’sini işe almayı, proje çerçevesinde taahhüt etmiş bulunuyor.

Projenin Koordinatörlüğünü Öz Orman-İş Genel Başkan Danışmanı Av. Semih Temiz, Mesleki Eğitim Uzmanlığını Öz Orman-İş Hukuk Müşaviri Av. Muharrem Özkaya, Endüstri İlişkileri Uzmanlığını Öz Gıda-İş Sendikası Uzmanı Tuğba Balcı, Hesap ve Tedarik Uzmanlığını Öz Orman-İş Malî Müşaviri Osman Aslan ve Proje Asistanlığını da Öz Orman-İş Sinop Bölge Temsilcisi Nermin Yılmaz üstlenmiş bulunuyor.