ANASAYFA / Genel / GENÇLİK BAYRAMI KUTLU OLSUN
GENÇLİK BAYRAMI KUTLU OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.05.2011 00:00

GENÇLİK BAYRAMI KUTLU OLSUN

18.05.2011 00:00

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkmasıyla Millî Mücadele ateşimizin yakıldığı günün anısı olan 19 Mayıs Gençlik Bayramı tüm milletimiz için kutlu olsun.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun 1. Dünya Savaşı sonucu yıkılması ve ülkemizin birçok bölgesinin işgali sonrasında Türk Milleti, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun üzerinden Anadolu’ya ayak basmasıyla Millî Mücadele ateşini yakmıştır. Devamında Erzurum ve Sivas kongreleriyle, kendi geleceğini belirleme iradesini ortaya koyan milletimiz, her türlü olumsuz şartları yenmesini bilmiş, tüm Batılı işgalcilere karşı parlak zaferler kazanmıştır. 3 yıl gibi kısa bir zaman içinde elde edilen bu parlak zaferler sonucunda Türk Milleti, çökmüş devletini yeni ve genç bir cumhuriyetle yeniden ayağa kaldırmayı başarmıştır.

 

Bu şanlı mücadelenin en önemli kilometre taşlarından biri olan 19 Mayıs, milletimiz tarafından ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs’ı, geçmişte kalan önemli bir anı olmanın ötesinde, millet olarak yaşama ve geleceği yakalama azmimizin somut bir işareti olarak kabul ediyoruz.

 

Gelen her 19 Mayıs’ın, devlet ve millet bütünlüğümüzü daha da pekiştirmesi ve geleceğin Büyük Türkiye’sine bizleri daha da yakınlaştırması dileğiyle, tüm halkımızın bayramını kutlarız.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni