ANASAYFA / Genel / ORMAN İŞÇİSİ ADAYLARI SERTİFİKA ALDI
ORMAN İŞÇİSİ ADAYLARI SERTİFİKA ALDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.08.2011 00:00

ORMAN İŞÇİSİ ADAYLARI SERTİFİKA ALDI

08.08.2011 00:00

Öz Orman-İş öncülüğünde yürütülen AB destekli ‘Yenilikçi Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme Projesi’nin sertifika törenleri, 4 Ağustos 2011’de Kastamonu’da ve 5 Ağustos 2011’de de Sinop’ta gerçekleştirildi.

Kastamonu’daki törende Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkanımız Settar Aslan, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ve Kastamonu Bölge Temsilcimiz Hüseyin Erdoğan birer konuşma yaptı.

Sinop’taki törende ise Genel Başkanımız Settar Aslan, Sinop Vali Yardımcısı Aytaç Akgün, Sinop Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Sinop İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Şeker ve Sinop Bölge Temsilcimiz Nermin Yılmaz birer konuşma yaptı.

Genel Başkanımız Settar Aslan, Kastamonu ve Sinop’taki törenlerde yaptığı konuşmalarda, yürütülen ‘Yenilikçi Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme Projesi’nin Sinop ve Kastamonu’daki işsizlikle mücadeleyi amaçladığını belirterek, “Bu proje, esas itibariyle işsiz gençlerimizi meslek sahibi yapma ve işe yerleştirme temeli üzerine kuruludur.” dedi. Proje çalışmalarında sona yaklaşıldığını kaydeden Aslan, şunları söyledi:

“Bu çalışmalar sonunda bir model ortaya kondu, denendi,  uygulandı ve sonuçları görüldü. Şunu rahatlıkla bugünden söyleyebilirim ki  bu model, işsizlikle mücadelede, uygulanabilir bir çözüm ve metot olarak kabul edilmelidir. Çünkü modelin başarısı, her aşamada kendini göstermektedir.

İşsizlik,  ABD ve AB üyesi kalkınmış ülkeler dahil, bütün toplumlar için en önemli ekonomik ve sosyal bir sorun olarak varlığını devam ettirmektedir. Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre, dünyada 15 ile 24 yaş arasındaki nüfusta işsizlik oranının yüzde 13 seviyelerine ulaştığı görülmektedir.  Bu, dünyadaki yaklaşık 620 milyon gençten 81 milyonunun işsiz olduğu anlamına gelmektedir.

İşsizlik, Türkiye’nin de kronik bir sorunudur.  TUİK verilerine göre 2011 yılı Nisan ayı itibariyle Türkiye’de işsizlik yüzde 9,9’a gerilemiştir.  Fakat bu oran gene de çok yüksektir. Gençlerde işsizlik oranı,  bir önceki yılın aynı dönemine göre 3,3 puan azalarak yüzde 17,9 seviyesine geriledi.  Buna rağmen bu rakam da oldukça yüksektir. Türkiye’nin bu kadar gencinin işsiz kalması asla kabul edilemez. Çünkü genç nüfus bir ülkenin en önemli hazinesidir.”

VASIFSIZLIK SORUNU

İşsizliğin önemli sebeplerinden birinin ‘işgücünün vasıfsızlığı’ olduğunu belirten Settar Aslan, şöyle devam etti:

“Binlerce gencimiz işsiz gezerken, başta sanayi kesimi olmak üzere hemen hemen bütün sektörler vasıflı işçi bulmakta zorlanmaktadır.  Bu durum tam anlamıyla bir felakettir. Bunun sebebi ise hayattan,  Türkiye ve dünya gerçeğinden uzaklaşmış eğitim sistemimizdir. Eğitim sistemimiz vasıfsız,  mesleği olmayan insan yetiştirmektedir. İşsizlikle mücadele ederken, millî eğitim sistemimizin bu kısır döngüsünü görmek ve bir çözüm üretmek zorundayız.

İşte bizim Orman İşçisi Yetiştirme Projemiz, ormancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu vasıflı işçi yetiştirme ve bunların yüzde yirmisini işe yerleştirme amacına dayanmaktadır. Gençlerimiz bir yandan teorik dersler alırken, diğer yandan iş başında pratik eğitim alarak, sektörün ihtiyaç duyduğu meslek sahibi insan niteliği kazanmaktadır. Sinop ve Kastamonu’da uyguladığımız bu model, işsizlikle mücadelede ileri ve önemli bir aşamadır.  Örnek bir uygulamadır. Sendikamız Öz Orman-İş, aynı projeyi daha fazla şehirde, daha fazla sayıda kursiyerle yapmayı, daha çok gencimize iş ve meslek kazandırmayı hedeflemektedir.”

Törenlere Genel Eğitim Sekreterimiz Mustafa Çınar, Kastamonu ve Sinop Orman Bölge Müdürlüğü bürokratları, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yönetici ve öğretmenleri, Öz Orman-İş Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri ile proje çerçevesinde kurs alan orman işçisi adayları katıldı.

Törenlerde, kursu başarıyla tamamlayan toplam 127 kursiyere sertifikaları verildi. Bu arada, kursiyerlerden 2’si, Daday Orman İşletme Müdürlüğü’nde işbaşı yaptı. Öz Orman-İş, kursiyerlerin tamamının işe yerleştirilmesini hedefliyor.

Not: Sertifika töreninin diğer resimleri ‘Fotoğraf Galerisi’nde yer almaktadır.

Proje Web Sayfası: http://www.ormaniscisi-gimep.org

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni