ANASAYFA / Genel / TİS UYGULAMA EĞİTİM SEMİNERLERİ
TİS UYGULAMA EĞİTİM SEMİNERLERİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.10.2011 00:00

TİS UYGULAMA EĞİTİM SEMİNERLERİ

13.10.2011 00:00

Orman Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlükleri ile Öz Orman-İş’in ortaklaşa yürüttüğü Toplu İş Sözleşmesi Uygulama Seminerlerinin ilki 24 Eylül 2011 tarihinde Antalya’da, ikincisi 1 Ekim 2011 tarihinde Bursa’da ve üçüncüsü de 8 Ekim 2011 tarihinde Mersin’de yapıldı. Seminerlere, Orman Genel Müdürlüğü adına Personel Daire Başkanı Davut Genç ve İşçi-İşveren İlişkileri Şube Müdürü Ahmet Aydın katılırken, Öz Orman-İş adına da Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, ilgili bölgedeki Öz Orman-İş Şube Başkan ve yöneticileri iştirak etti.

 

3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi uygulama esaslarının görüşülerek, uygulayıcı birim yöneticilerinin, ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlara ilişkin sorularının cevaplandırıldığı seminerlere, ilgili Orman Bölge Müdürleri ve Yardımcıları, İMİ Şube Müdürleri ve bağlı Orman İşletme Müdürleri katıldı.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ali Bilgin, seminer konuşmasında, 3. Dönem TİS’in, 25 bin orman emekçisine ücret ve sosyal hak artışlarının yanında, idari haklarda da önemli iyileştirmeler getirdiğini anlatarak, şunları söyledi:

 

İmzaladığımız Toplu İş Sözleşmesinde, üyemiz işçilerinin menfaatlerini gözetmenin yanında, ülkemizin ve işletmelerimizin iyiliğini de esas aldık. Sözleşme sürecimiz biraz uzadı. Bunun sebebi, bir dirençle, bir anlayışsızlıkla karşılaşmak değildir. Şüphesiz Bakanlık ve TÜHİS yetkilileri de, sözleşmenin bir an önce bitmesi için gayret ettiler. Taleplerimizi, nedenlerini ve gerekçelerini dile getirmek, sorumluluklarımız ile isteklerimiz arasındaki dengeyi izah etmek biraz zaman aldı. Bu da son derece doğaldır.

 

Bizim sendikal anlayışımız, ortak bir akıl çerçevesinde hareket etmeyi gerektirir. Bununla, işçi, işveren ve sendikalar arasında kurulması gereken diyaloga işaret etmek istedim. Çünkü sözleşme imzalamak, her şeyin bittiği anlamına gelmez. Hatta sözleşme, iş ilişkisinin başlangıcıdır. Sözleşme, karşılıklı sorumluluklar yükler.”

 

Genel Teşkilat Sekreterimiz Zeki Sungur Kızılkaya da, işçi-işveren taraflarının samimi ve yapıcı gayretleri sayesinde, işkolunun en güzel Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığını belirterek, şöyle devam etti:

 

“Burada verilecek eğitim, toplu iş sözleşmesinin uygulanmasından kaynaklanabilecek sorunları, daha ortaya çıkmadan çözme amacına yöneliktir. Böylece, sözleşme hükümlerinin yanlış anlaşılmasından, farklı yorumlanmasından doğacak muhtemel sorunlar önlenebilecektir.

 

Ayrıca bu eğitimler, Türkiye’nin bütün illerine yayılmış Orman Teşkilatı gibi büyük ve yaygın bir işletmede, doğabilecek uygulama farklılıklarına da imkân vermeyecektir. Sözleşme ve hükümleri, Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde anlaşılacak ve uygulanacaktır.”

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni