ANASAYFA / Genel / ASLAN: “KIDEM TAZMİNATI GÜVENCE ALTINA ALINMALI”
ASLAN: “KIDEM TAZMİNATI GÜVENCE ALTINA ALINMALI”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.01.2012 00:00

ASLAN: “KIDEM TAZMİNATI GÜVENCE ALTINA ALINMALI”

18.01.2012 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, özel sektörde çalışan işçilerin büyük çoğunluğunun kıdem tazminatını alamadığını belirterek, bu hakkın güvence altına alınması gerektiğini bildirdi.

 

Settar Aslan İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen ‘Kıdem Tazminatı Paneli’ndeki konuşmasında, kıdem tazminatının, işçilerin işini ve geleceğini teminat altına almak amacıyla yürürlüğe konan bir tedbir olduğunu belirterek, “Ancak bugün geldiğimiz noktada, kıdem tazminatı, işçilerimiz için güvence olma niteliğini kaybetmiştir.” dedi.

 

Kamu kesiminde çalışanlar açısından kıdem tazminatının genellikle sorunsuz ödendiğini, ancak özel sektör işverenlerinin, kıdem tazminatını ödememek için her türlü yolu denediğini anlatan Settar Aslan, “Kıdem tazminatı uygulamasının mevcut şekliyle devamını doğru bulmuyoruz. Yıllarca çalışan bir işçi, sudan bahanelerle kıdem tazminatından mahrum ediliyor. Açılan davalar yıllarca sonuçlanmıyor. O yüzden, mevcut sistem değiştirilerek, tüm işçilerin kıdem tazminatını güvence altına alacak bir düzenleme yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni