ANASAYFA / Genel / TARIM EMEKÇİLERİMİZİN KAFASINA TAKILAN SORULARA CEVAPLAR
TARIM EMEKÇİLERİMİZİN KAFASINA TAKILAN SORULARA CEVAPLAR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.07.2012 00:00

TARIM EMEKÇİLERİMİZİN KAFASINA TAKILAN SORULARA CEVAPLAR

10.07.2012 00:00

Tarım-İş Sendikası, tarım emekçilerinin Öz Orman-İş’e geçişlerini engellemek için, yanlış bilgiler vererek onları korkutmaya çalışmaktadır. O yüzden, tarım emekçilerinin zihinlerini bulandırmak amacıyla ortaya sürülen yanlış bilgileri düzeltmek amacıyla, aşağıdaki sorulara Öz Orman-İş Hukuk Müşavirliğince cevap verilmiştir.

Soru: Üyesi olduğum Tarım-İş Sendikasından istifa edersem toplu iş sözleşmesinden yararlanabilir miyim? Sendika ikramiyesi ve diğer sosyal haklardan sendika muvafakat etmezse hak kaybım olur mu?

Cevap: Yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmesinden, dayanışma aidatı ödeyerek aynen yararlanırız. Hiç bir hak kaybımız olmaz. Şöyle ki

2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev Lokavt Kanunun 9. Maddesi, “Toplu iş sözleşmesinin imzası sırasında taraf işçi sendikasına üye bulunmayanlar sonradan işyerine girip de üye olmayanlar veya imza tarihinde taraf işçi sendikasına üye bulunup da ayrılanlar veya çıkarılanların toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmeleri, toplu iş sözleşmesinin tarafı işçi sendikasına dayanışma aidatı ödemelerine bağlıdır. Bu hususta işçi sendikasının muvafakatı aranmaz. Dayanışma aidatı miktarı, üyelik aidatının üçte ikisidir.” hükmünü içerir.

Dayanışma aidatı ile yararlanma 2822 sayılı kanunun 9. Maddesinin açık hükmü uyarınca, Tarım- İş Sendikasının muvafakatine bağlı değildir. Dolayısıyla herhangi bir kayıp olmayacaktır.

Soru: Tarım-İş Sendikası yöneticileri, yetkiyi alamadıkları takdirde itiraz ederek yıllarca sözleşmesiz bırakırız diyorlar, bu mümkün mü? Dava devam ederken ücretlerimiz asgari ücrete düşer mi?

2822 sayılı yasada yapılan değişiklikle 01.08.2010 tarihi itibariyle çoğunluk tespiti davalarında SGK verileri esas alınacaktır. Bu nedenle yetki davaları artık uzun sürmez. Dava devam ederken, en son ücretimiz olan 2012 yılı Aralık ayındaki yevmiye, ikramiye, yıpranma gibi her türlü ücret ve sosyal yardım hakları 2822 sayılı kanunun 6. Maddesi uyarınca, hizmet akdi olarak aynen devam eder.

Soru: 2013 yılı Kamu Toplu iş Sözleşmeleri bittiğinde, yetki alınamazsa ne olur?

Yetki Davasının devamı sırasında 2013 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi imzalanır ise, o tarihten itibaren derhal yetki davası devam eden işyerlerinde de, Maliye Bakanlığı’nın önceki yıllarda verdiği görüş doğrultusunda avans ücret olarak aynen verilecektir. (Bu belge şu anda -bu yazıdan sonra kaldırmazlar ise- Tarım-İş Sendikasının internet sitesinde de yer almaktadır.)

Soru: Size üye olduğum taktirde Öz Orman-İş Sendikası yetkiyi alamazsa ne olur?

Tarım-İş Sendikasından istifa etmek için son tarih 02.08 2012 tarihidir. 2822 sayılı TİSGLK kanununun 12 maddesinde “İşletme sözleşmeleri için işyerleri bir bütün olarak nazara alınır ve yarıdan fazla çoğunluk buna göre hesaplanır.” denmektedir. Buna göre Tarım Bakanlığı’nda çalışan 11.000 işçinin yarıdan fazlasını üye yapan sendika yetkili sendikadır.

YETKİYİ HAK İŞ / ÖZ ORMAN-İŞ alacaktır. Yetkiyi alamadığımız takdirde, bizde kalan üyelerin noter masraflarını çekmeyi de taahhüt ediyoruz.

Soru: Tarım–İş Sendikasının üyeliğe kabul etmemek yada üyeliğe kabul ettiğinde ücretimizi asgari ücrete düşürmek gibi bir hakkı var mıdır?

Cevap: 2822 sayılı kanunun 22. Maddesi uyarınca, sendika Genel Yönetim kurulu elindeki üyelik fişlerini en geç 30 gün içerisinde kabul etmemek veya kabul ettiklerini ise işverene ve Çalışma bakanlığına göndermek zorundadır. Şayet bunu yapmaz ise sendika sorumlu olur. Sendikanın, üyeliğine başvuran bir işçiyi, geçerli bir neden olmadan üyeliği kabul etmeme hakkı yoktur. Aksi taktirde, mahkemeler red tarihinden geçerli olmak üzere üyeliğe kabul etmektedirler. Bu gecikmeden dolayı da işçi bir kayıp yaşarsa bunu da sendika karşılar.

2822 sayılı TİSGLK’nun 6. Maddesi gereğince, sendikaların, işçinin kazanılmış haklarını ortadan kaldırarak ücretini asgari ücrete yada daha düşük bir yevmiyeye çekmesi veya kaldırması gibi bir hakkı yoktur. Kazanılmış haklar geri alınamaz.

Soru: Öz Orman–İş Sendikası bize nasıl bir toplu iş sözleşmesi vaat ediyor?

Cevap: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı işyerlerinde uygulanmakta olan Toplu İş Sözleşmesi esas alınacaktır. Bu Toplu İş Sözleşmesindeki işçilerin kazanımları korunacaktır.

TİS taslağı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçilerle yaptığımız gibi işçilerden oluşan ve bütün birimleri ve tüm ülke çapındaki teşkilatı temsil eden 100-120 işçi arkadaşımız ile sendikamız Genel Yönetim Kurulu ve uzmanlarımızdan oluşan bir komite tarafından TİS taslağı oluşturulacaktır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı işyerlerinde çalışan tarım işçileri, fiilen çalıştıkları günlerde, günlük brüt çıplak ücretlerinin % 8’i kadar Ağır Hizmet, Tehlike ve Sorumluluk Primi almaktadırlar. Oysa Köy Hizmetleri’nden gelen işçilerimiz % 15 ile % 20 arasında Ağır Hizmet, Tehlike ve Sorumluluk Primi almaktadırlar. Öz Orman-İş Sendikası olarak, yıllardır devam eden bu eşitsizliği kaldırmayı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı işyerlerinde çalışan tüm işçilerin primlerinin Köy Hizmetleri’nden gelen işçilerimizin almakta olduğu prim oranlarına çıkartmayı taahhüt ediyoruz.

Tarım-İş Sendikasından istifa ederek sendikamızı tercih eden hiçbir işçi arkadaşımızın fazla mesai kesintisi, görev yeri değişikliği gibi aleyhine bir durum olmayacaktır. HAK-İŞ / ÖZ ORMAN-İŞ asla buna müsaade etmez.

 Öz Orman-İş sendikasını tercih ettiğinizden dolayı başınız öne eğilmeyecek, aksine dik olacaktır. Kutsal olan emeğinizin alın terinizin bir damlası dahi karşılıksız kalmayacaktır.

 ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI

 GENEL YÖNETİM KURULU

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni