ANASAYFA / Genel / MÜFLİS SENDİKA MAKAM DAĞITIR
MÜFLİS SENDİKA MAKAM DAĞITIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.07.2012 00:00

MÜFLİS SENDİKA MAKAM DAĞITIR

20.07.2012 00:00

Üye sayısı 700’ün altına düştüğünde Ceylanpınar Şubesini kapatma kararı alan Tarım-İş, şimdi 300 üyeye düşmesine rağmen, Ceylanpınar’a 3 profesyonel kadrosu verdi. Yoksa bu da rüşvet vermenin başka bir yolu mu?

 

Öz Orman-İş’in Ceylanpınar’da şube açması, TİGEM emekçilerinin Öz Orman-İş’e yönelmesi üzerine Tarım-İş, buradaki üye sayısının 700’ün altına düşmesi üzerine, Şube Başkanının profesyonel kadrosunu iptal ederek şubeyi kapatmaya kalkışmıştı. Fakat son anda fikir değiştiren Tarım-İş, bu konuda yapacağı Genel Kurulu da iptal etmiş ve şubesini yeniden açmıştı.

 

Bu hamlesi de sonuç vermeyen ve işçilerin Öz Orman-İş’e geçmesiyle Ceylanpınar’daki üye sayısı 300’ün altına düşen Tarım-İş, bu kez işçileri ‘3 profesyonel kadro’ ve sayısını bilmediğimiz kişilere ‘uzman’ diye para aktarma rüşvetiyle durdurmayı denedi. Genel Yönetim Kurulunun 31 Mayıs 2012 tarihinde aldığı kararla, Ceylanpınar Şubesindeki profesyonel yönetici sayısını 1’den 3’e çıkararak; Nevzat Yıldırım, Adnan Çelikbay ve Mehmet Mehin İleri’yi profesyonel olarak atadı.

 

Oysa bu atama, Tarım-İş Ana Tüzüğüne aykırı. Tüzüğün 27. Maddesi (b) fıkrası şöyle diyor:

 

“Üye sayısı 700’den fazla olan şubelerde şube başkanları profesyonel kadro ile çalışır. Bu atama Yönetim Kurulunca yapılır.

 

Tüzüğe göre bu sendikanın, üye sayısı 300’ün altına düşmüş bulunan Ceylanpınar Şubesine tek bir profesyonel yönetici ataması bile mümkün değil.

 

Şimdi tarım emekçileri, Tarım-İş yönetiminden, şu sorulara cevap bekliyor:

 

1- Ceylanpınar emekçisini tutma umuduyla, tüzüğe aykırı olarak 3 profesyonel atadınız. Siz, birilerine makam dağıtmakla, TİGEM emekçisini satın alabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

 

2- Tüzüğe göre, Ceylanpınar’da profesyonel bulunduramazsınız. İşi kılıfına uydurmak için, halen Adana Şubesine bağlı olan Şanlıurfa’yı, Ceylanpınar’a mı bağlayacaksınız? Bu durumda üye sayısı 700’ün altına düşecek olan Adana Şubesindeki profesyonelliği neyle kurtaracaksınız? Ali’nin külahını Veli’ye mi giydireceksiniz?

 

3- Tarım-İş’in diğer 9 şubesine de 3’er profesyonel kadrosu verecek misiniz?

 

4- Şu anda Tarım-İş Genel Merkezinde sadece 3 profesyonel yönetici var. Şubelere 3 profesyonel verirseniz, Genel Merkeze kaç profesyonellik daha vereceksiniz?

 

5- Yaptığınız iş, tüzüğe aykırı. Bu konuda bir iptal davası açılırsa ne yapacaksınız?

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni