ANASAYFA / Genel / TARIMDA İTİRAZIMIZI GERİ ÇEKTİK
TARIMDA İTİRAZIMIZI GERİ ÇEKTİK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 06.03.2013 00:00

TARIMDA İTİRAZIMIZI GERİ ÇEKTİK

06.03.2013 00:00

Öz Orman-İş Sendikası olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatındaki toplu iş sözleşmesi çoğunluk yetki tespitine itiraz etmiştik.

Öz Orman-İş’in açtığı davanın ilk duruşması, Ankara 4. İş Mahkemesi’nde 6 Mart 2013 tarihinde yapıldı. Bu duruşmada, Öz Orman-İş Sendikası, sözkonusu davanın, Tarım Bakanlığı’nda çalışan emekçilerin toplu iş sözleşmesinin uzamasına bahane yapılmasını önlemek ve işçinin mağduriyetine yol açmamak adına, açtığı davadan feragat etti. Ankara 4. İş Mahkemesi de, bu feragat üzerine davayı düşürdü. Böylece, Tarım-İş’in, toplu sözleşmeyi geciktirmek için bir bahanesi kalmadı.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Tarım Teşkilatında örgütlenirken, işçilere, kendilerini mağdur etmeme sözü verdiklerini hatırlatarak, “Biz sözümüzü yerine getirdik. Şimdi top karşı sendikada. Bir an önce tarım emekçilerinin toplu iş sözleşmesini imzalamalarını bekliyoruz.” dedi.

Bu durumda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatındaki işçilerin toplu iş sözleşmesini Tarım-İş Sendikası; TİGEM’lerde çalışan işçilerin sözleşmesini ise Öz Orman-İş Sendikası yapacak.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni