ANASAYFA / Genel / ASLAN: "ORMANDAN ‘EMEĞİ’ ESİRGEMEYELİM"
ASLAN: "ORMANDAN ‘EMEĞİ’ ESİRGEMEYELİM"
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.06.2013 00:00

ASLAN: "ORMANDAN ‘EMEĞİ’ ESİRGEMEYELİM"

17.06.2013 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çölleşmeyle mücadelede bu yılın sloganının ‘Geleceğimizin Kurumasına İzin Vermeyelim / Geleceğimizi Kurutmayalım olarak belirlendiğini hatırlatarak, “Çölleşmeyle mücadelenin tematik sloganlarda kalmaması toprağa ve ormana sahip çıkmak üzere, ‘emek yoğun’ bir eyleme dönüştürülmesi gerekir.” dedi.

Dünya Çölleşme Risk Haritasına göre Türkiye’nin önemli bir bölümünün çölleşmeyle karşı karşıya bulunduğunu, ayrıca ülke topraklarının yüzde 60’tan fazlasının erozyona maruz kaldığını belirten Settar Aslan, şunları söyledi:

“Çölleşmenin panzehiri, ağaca ve ormana sahip çıkmaktır. Resmi verilere göre, ormanlarımızın yüzde 48’i bozuk vasıflıdır. Erozyon olgusunu da dikkate aldığımızda, ormanlarımız için ‘daha fazla emek’ harcamamız gerektiği açıktır. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, geride kalan 10 yılda 2.8 milyar fidan dikildiğini açıkladı. Bu fidanlar dikildikten sonra bakımının yapılması, yaşatılması ve ormana dönüştürülmesi lazım. Bu da emek gerektirir.

Orman varlığımızın artırılması ve geliştirilmesi için, daha fazla işçiye ihtiyacımız vardır. 22 milyon hektarlık orman alanına 22 bin işçiyle hizmet veremeyiz. Orman Teşkilatımıza acilen 10 bin kadrolu işçi alınmalı ve yılın yarısında işsiz bırakılan 7.600 geçici işçimize de kadro verilmelidir. Ormana ve ülke toprağına sahip çıkmak için buna mecburuz.”