ANASAYFA / Genel / TİGEM YETKİ DAVASI BİLİRKİŞİDE
TİGEM YETKİ DAVASI BİLİRKİŞİDE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 07.11.2013 00:00

TİGEM YETKİ DAVASI BİLİRKİŞİDE

07.11.2013 00:00

Ankara 6. İş Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın duruşması, 6 Kasım 2013 tarihinde görüldü. Mahkeme hâkimi, daha önce de bir kez bilirkişiye giden ancak evrak eksikliğinden dolayı ön rapor verilen dava ile ilgili evrakların tamamlandığını belirterek, davacı ve davalı sendikaların TİGEM’e bağlı işletmelerdeki üye sayılarının belirlenmesi için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Hâkim, bir sonraki duruşma için 2014 yılı Şubat ayına gün vermek isteyince, Öz Orman-İş hukukçuları ile davayı izleyen üye işçiler, TİGEM emekçilerinin daha fazla mağdur edilmemesi adına, bir sonraki duruşma için daha yakın bir tarihe gün verilmesini talep ettiler. Bunun üzerine hâkim, bir sonraki duruşmanın 23 Aralık 2014 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.

Yetki davası duruşmasına, Öz Orman-İş Genel Merkez yöneticileri ile hukukçularının yanısıra TİGEM Ankara Merkez Atölyesi, Ankara-Polatlı, Kırşehir-Malya, Şanlıurfa-Ceylanpınar, Konya-Gözlü, Konya-Konuklar, Konya-Altınova ve Aksaray-Koçaş işletmelerinden gelen kalabalık bir TİGEM işçisi grubu da katıldı.

Duruşmadan sonra Genel Başkan Settar Aslan, davayı izlemeye gelen TİGEM işçileriyle bir toplantı yaparak, yetki davası süreci hakkında onları bilgilendirdi. Aslan ayrıca, işyerlerinde karşılaşılan bazı sorunlar ile bunların çözüm yolları ve yetki davası sonrası yeni dönemde imzalanacak toplu iş sözleşmesine ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni