ANASAYFA / Genel / MERHUM 3 ÜYEMİZİN SİGORTA ÖDEMESİ YAPILDI
MERHUM 3 ÜYEMİZİN SİGORTA ÖDEMESİ YAPILDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 27.12.2013 00:00

MERHUM 3 ÜYEMİZİN SİGORTA ÖDEMESİ YAPILDI

27.12.2013 00:00

İş ve trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren 3 üyemizin ferdi kaza sigortası bedelleri Tarsus, Kastamonu ve Vezirköprü’de düzenlenen törenlerle varislerine teslim edildi. Grup Ferdi Kaza Sigortası uygulamasının başladığı günden beri, vefat eden 24 üyemizin yakınlarına sigorta ödemesi gerçekleşti.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan üyemiz Kayhan Çiçekoğlu, 3 Temmuz 2013 tarihinde geçirdiği bir iş kazası sonucu vefat etmişti. Merhumun sigorta tazminatı çeki, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nde 7 Aralık 2013 günü düzenlenen törenle, eşi Yeliz Çiçekoğlu ile kızları Şebnem ve Merve ile oğlu Samet’e teslim edildi.

Törene, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Öz Orman-İş Mersin Şube Başkanı Halil Aygün ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü yöneticileri ile merhumun mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan üyemiz Mehmet Karaçam, 9 Eylül 2013 tarihinde geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti. Merhumun sigorta tazminatı çeki, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde 24 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen törenle, Eşi İsmet Karaçam ile kızları Satiye, Hatice ve Hasibe’ye teslim edildi.

Törene, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öz Orman-İş Kastamonu Bölge Temsilcisi Hüseyin Erdoğan ve Bölge Yönetim Kurulu üyeleri, işletme müdürleri ile merhumun mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Samsun Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan üyemiz Muharrem Sezer de, 10 Ağustos 2013 tarihinde geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti. Merhum üyemizin sigorta tazminatı çeki, 25 Aralık 2013 tarihinde Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, eşi Keziban Sezer ile evlatları Sevgi, Yüksel, Sevim ve Seçil’e teslim edildi.

Törene, Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Bölge Müdür Yardımcıları, Öz Orman-İş Amasya Şube Başkanı Hayrettin Özben ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, işletme müdürleri ile merhumun mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Grup Ferdi Kaza Sigortası tazminat çeklerinin teslimi törenlerinde yaptığı konuşmalarda, merhumların vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “İş kazaları ve trafik kazaları, ülkemizin acı gerçekleridir. Maalesef bunları tamamen önleyemiyoruz. Her yıl binlerce canımızı, bu kazalara kurban veriyoruz.” dedi.

Yitirilen her canın önemli olduğunu ve ölümleri önlemek için her türlü tedbirin alınması gerektiğini anlatan Bilgin, özetle şunları söyledi:

“İstatistiklere göre, iş kazalarının yüzde 97’si, alınacak tedbirlerle önlenebilecek niteliktedir. Trafik kazaları için de benzer bir durum sözkonusudur. Alınabilecek tedbirlerin başında ‘eğitim’ gelmektedir. Çalışma hayatının tüm alanlarında, insan sağlığı ve can güvenliğinin, her türlü değerin üzerinde olduğu bilincini oluşturmalıyız. İkinci olarak, işyerlerindeki fiziki şartları iyileştirmemiz lazım. Eğer işyerindeki şartlar, iş kazalarını kolaylaştıran, adeta kazaya davetiye çıkan nitelikteyse, kaza kaçınılmaz olmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yeni bir yasa çıkarıldı. Yasa, işyerlerindeki güvenlik tedbirlerini artırmıştır. Trafik güvenliği konusunda da hayli yasal düzenleme yapıldı. Yasal düzenlemelerin etkili olabilmesi için, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ciddi bir ağırlık vermemiz gerekmektedir.”

Ali Bilgin, her türlü tedbire rağmen gerçekleşen ölümlerde, geride bırakılan emanetlerin gözetilmesi gerektiğini de anlatarak, Öz Orman-İş’in bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve 28 bin dolayındaki üyesinin tamamını grup ferdi kaza sigortası ile sigortaladığını hatırlattı.

Tarsus, Kastamonu ve Vezirköprü’deki üyelerimizle birlikte, Grup Ferdi Kaza Sigortası uygulamasının yürürlükte olduğu 3 yıla yakın süre içinde, yakınlarına sigorta tazminatı ödenen merhum üyelerimizin sayısı 24’e ulaştı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni