ANASAYFA / Genel / 7. YILINDA DAHA GÜÇLÜ BİR ÖZ ORMAN-İŞ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.04.2014 00:00

7. YILINDA DAHA GÜÇLÜ BİR ÖZ ORMAN-İŞ

15.04.2014 00:00

Öz Orman-İş, 15 Nisan 2008’de Ankara’da kuruldu. 3 Mayıs 2008’de, kendisine katılan ve 22 Temmuz 2003’te kurulmuş bulunan, Hak-İş üyesi Tarım Orman-İş Sendikası ile birleşti.

Öz Orman-İş, geride kalan 6 yıllık süre içinde, orman emekçileri için 3 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladı. Ve şimdi, hem Orman emekçileri hem de TİGEM emekçilerinin hak mücadelesiiçin müzakere yürütüyor.

Sendikacılığı sadece ‘ücret pazarlığından’ ibaret görmeyen Öz Orman-İş, henüz 6 yıllık geçmişine rağmen, emekçilerin hak ve hukukunun korunması yolunda önemli çabaların içinde yer aldı hizmet olarak birçok ‘ilk’e imza attı.

İkinci Olağan Genel Kurulunu 9-10 Temmuz 2011’de gerçekleştiren Öz Orman-İş, geride kalan 2 yıllık süreçte TİGEM emekçilerinin de Öz Orman-İş çatısı altında toplanmasıyla,işkolundaki ‘sendikal güç birliği’ yolunda önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş oldu.

7. yaşına giren Öz Orman-İş, bir yandan Orman ve Tarım emekçilerinin tamamını tek ve güçlü bir çatı altında birleştirme mücadelesini yürütürken, diğer taraftan, ‘küresel bir sendika’ olmayı hedeflemektedir.

Öz Orman-İş’in kurulmasında, yetki süreçlerini başarıyla geçmesinde, Orman ve Tarım emekçilerinin umudu ve en büyük örgütlü gücü olmasında en büyük pay, üye emekçilerindir. Öz Orman-İş’e destek olan, mücadelesine omuz veren tüm emekçilerimize teşekkür ediyor, hep birlikte nice mücadeleli ve başarılı yıllar diliyoruz.

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu