ANASAYFA / Genel / YEVMİYE TESPİT ÇALIŞMASI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ
YEVMİYE TESPİT ÇALIŞMASI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.09.2014 00:00

YEVMİYE TESPİT ÇALIŞMASI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

30.09.2014 00:00

1994'ten beri çözülememiş olan yevmiye düzeltmeleri konusu, sendikamız Öz Orman-İş'in, yetki aldığı 2009 yılından beri yürüttüğü yoğun çabalar neticesinde çözümlenme aşamasına getirilmiştir.

            15 Temmuz 2014 tarihinde imzalanan 01-01-2013 / 31-12-2014 yürürlük tarihli 4. Dönem T.İ.S'in geçici 6. maddesinde yazılı olduğu şekliyle üye işçilerimizin yevmiyelerindeki tutarsızlıklardan (eksiklik, fazlalık veya yanlışlık) dolayı meydana gelen fiilî durumun, herhangi bir mahkeme sürecine meydan vermeden çözüme kavuşturulması amacıyla, sendikamızın da desteğiyle hazırlanan web tabanlı yevmiye tespit programı yazılımı tamamlanmış olup, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı işyerlerinde ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerinde, aşağıdaki işlem sırasına göre yevmiye tespit çalışmaları tamamlanmış olacaktır:

  1. 15 Eylül-14 Ekim 2014 tarihleri arasında ilgili İ.S.İ.'lerce, tüm üye işçilerimizin ilk işe giriş tarihlerinden itibaren (kadro hareketleri de dâhil) bugüne kadarki tüm özlük bilgileri güncellenerek, sisteme aktarılacaktır.
  2. Bu bilgi güncellemeleri yapıldıktan sonra, sistem otomatikman yevmiyeleri hesaplayacaktır.
  3. Hesaplanan yevmiyeler, ilgili işyerlerinde 15 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkarılacaktır.
  4. Eşzamanlı olarak, İSİ'ler, her bir üyemizi bilgilendirmek amacıyla, sistemin hesaplamış olduğu yevmiye dökümünü, imza karşılığında kendisine teslim edecektir.
  5. Üyemiz, kendisine tebliğ edilen bu hesaplamaya ilişkin bir itirazı varsa, bunu somut gerekçeleriyle birlikte, 22 Ekim 2014 günü mesai bitimine kadar, ilgili işyerine yazılı olarak bildirecektir. (İtiraz süresi, 15- 22 Ekim 2014 tarihleri arasındaki 7 gündür. Bu tarihten sonraki itirazlar kabul edilmeyecektir.)
  6. Yapılacak itirazlar, Sendikamız temsilcilerinin de yer alacağı Değerlendirme Komisyonunca değerlendirildikten sonra, yevmiye hesapları kesinleşecektir. (Bu çalışma 23 Ekim -  7 Kasım 2014 arasında, 15 günlük süreyi içermektedir.)
  7. Komisyonun karar vereceği kesin yevmiyeler, işveren tarafından itiraz sahibi üyemize imza karşılığı tebliğ edilecektir.     

            Tüm bu çalışmaların neticesinde, ortaya çıkacak kesin hesap, ilgili üyelerimiz tarafından kabul edilirse, (dava açmamaları kaydıyla) yevmiye farkları kurumun belirleyeceği bir tarihte kendilerine ödenecektir.

            İtiraza rağmen yapılan hesaplamayı kabul etmeyen üyelerimiz, arzu etmeleri halinde mahkemeye gidebileceklerdir.

            Halihazırda dava açmış olan üyelerimiz ise yürüyen davadan feragat etmeleri koşuluyla, bu çalışmanın ortaya koyacağı yevmiye tespitinden faydalanabilecektir.

            Bugüne kadar dava açmış ve yevmiyesi mahkeme kararıyla lehte veya aleyhte düzeltilmiş olan üyelerimiz, bu uygulamanın kapsamı dışındadır.

            Tüm üyelerimizin bilgilerine arz olunur...

            GENEL YÖNETİM KURULU

,

,

,

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni