ANASAYFA / Genel / ASLAN: KİMSE BİZİ SOKAĞA ZORLAMASIN
ASLAN: KİMSE BİZİ SOKAĞA ZORLAMASIN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.12.2014 00:00

ASLAN: KİMSE BİZİ SOKAĞA ZORLAMASIN

30.12.2014 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, işçilerin ve sendikaların, kimsenin itelemesiyle sokağa inmeyeceğini söyledi.

Öz Orman-İş Sendikası Elazığ ve Kahramanmaraş şubelerinin 2. olağan genel kurullarında konuşan Settar Aslan, özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı ortamlarda, ilk zararı emekçilerin gördüğünü belirterek, "Bu yüzden biz, ekmek mücadelemiz kadar özgürlük ve demokrasi mücadelesi de veriyoruz." dedi. Aslan, sendikal mücadeleyi bir 'kavga zemini' olarak görmediklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Biz işletmelerimizi, işyerimiz ve ekmek teknemiz olarak görüyoruz. İşimiz zarar görürse, ekmeğimizin küçüleceğini biliyoruz. Sendikacılığı da bu bilinçle yapıyoruz. Kimse bize, oturduğu köşelerden, 'Hadi, ne duruyorsunuz, çıkın sokağa...' demesin. Geçmişte sokağa çıktığımızda neler olduğunu gördük. Kargaşa dönemlerinde en büyük kırbacı yiyen, biz emekçiler oluyoruz. O yüzden, biz nerede duracağımızı biliriz. Bize akıl verenler, buyursun kendileri sokağa çıksın."

Settar Aslan, çevre ülkelerde yaşanan zulüm ve savaşlardan kaçanların Türkiye'ye sığındığını, ancak benzer bir faciada Türkiye'de yaşayan insanların gidebileceği bir yer olmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu güzel ülkenin kıymetini bilelim ülkemizi karıştırmak için çabalayanlara fırsat vermeyelim. Türkiye Cumhuriyeti bir 'türedi devlet' değil, coğrafyaya 600 yıl hükmetmiş bir cihan devletinin mirasçısıdır. Büyük bir kültür ve medeniyetin mirasını taşıyoruz. Bu ülkede yaşayan insanların paylaşamayacağı bir şey yoktur." diye konuştu.

Settar Aslan, geride kalan süreçte, orman işçilerinin ağır sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini de anlatarak, "Bugün en önemli sorunumuz, geçici işçilerimize kadro verilmesidir. Orman teşkilatında yılın 12 ayında yapılacak iş olduğu halde, maalesef bizim 9 bini aşkın işçimiz, yılın 5 ay 29 gününde çalıştırılıyor. Yılın diğer yarısında yapılması gereken işler ise, hizmet alımıyla yürütülmek isteniyor. Geçici işçilerimize kadro almak için mücadelemiz devam etmektedir. Kadro adama değil, işe verilmelidir." dedi.

Elazığ Şube kongresine, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat ve Kahramanmaraş Şube kongresine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu ile çok sayıda bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanısıra Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik de katıldı.

Yapılan seçimlerde Elazığ Şube Başkanlığına Mustafa Tepe, Şube Sekreterliğine Ömer Öztatar, Şube Mali Sekreterliğine Behçet Akarslan Kahramanmaraş Şube Başkanlığına Latif Çoban, Şube Sekreterliğine Yücel Avcıoğlu, Şube Mali Sekreterliğine de Toymuk Toy seçildi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni