ANASAYFA / Genel / ASLAN: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ”
ASLAN: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.01.2015 00:00

ASLAN: “ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ”

17.01.2015 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, emek temsilcilerinin önceliğinin 'insan hakları ve demokrasi' olduğunu söyledi.

Öz Orman-İş Sendikası Balıkesir Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda konuşan Settar Aslan, işçi ve memur emekçilerin haklarının ancak ve ancak demokratik zeminlerde geliştirilebileceğini anlatarak, "12 Eylül darbesi yapıldığında, yaptığı ilk icraat, işçilerin kıdem tazminatını tırpanlamak oldu. Aradan geçen bunca zamana rağmen, 12 Eylül'ün budadığı haklarımızı tam olarak geri alamadık. Onun için, biz emekçilerin önceliği, insan hakları ve demokrasidir." şeklinde konuştu.

Orman emekçilerinin, toplumun ve kamuoyunun gözünden ırakta, dağ başlarında hizmet verdiğini ifade eden Settar Aslan, "Dağın başındaki yangını orman işçisi söndürür, ama gazeteler asfaltın kenarındaki belediye itfaiyesinin resmini basar. Orman işçisinin emeği ve çilesi gözlerden uzak kalır. Orman işçilerimizin ülke için nasıl bir hizmet yaptığını topluma anlatmamız, haklarımızı savunmak için önemlidir." dedi.

Genel Kurulda konuşan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın da, Orman Teşkilatındaki işçi ve memurların, et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduğunu belirterek, "Bölge Müdürü ile dağda görev yapan yangın işçimiz arasında bir fark görmüyoruz." dedi.

Genel Kurula Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, bazı işletmelerin müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar da katıldı.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, yeniden aday olmayan eski Şube Başkanı Ramis Fidan'a, hizmetleri için teşekkür ederek, bir plaket verdi.

Divan Başkanlığını, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar'ın yaptığı Genel Kuruldaki seçimde, Öz Orman-İş Balıkesir Şube Başkanlığına Hasan Hüseyin Çorum, Şube Sekreterliğine Hüseyin Zorlu ve Şube Mali Sekreterliğine de Ramazan Adışen seçildi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni