ANASAYFA / Genel / MERHUM ÜYEMİZİN AİLESİNE SİGORTA ÖDEMESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.02.2015 00:00

MERHUM ÜYEMİZİN AİLESİNE SİGORTA ÖDEMESİ

04.02.2015 00:00

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Merkez İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan yangın işçisi üyemiz Uğur Koçak, 13 Ekim 2014 tarihinde Çubuk ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale ederken, arazöz hortumunun patlaması sonucu, hortum başlığının başına çarpması sonucu vefat etmişti. Öz Orman-İş tarafından tüm üyelere yaptırılmış olan Ferdi Kaza Sigortası, iş kazalarını da kapsadığından, merhumun geride kalan ailesine 20 bin TL'lik tazminat tahakkuk etti.

Sözkonusu tazminata dair çek, 4 Şubat 2015 tarihinde Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ve Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya tarafından, merhumun eşi Emine Koçak'a takdim edildi.

Genel Başkan Aslan, törendeki konuşmasında, Ferdi Kaza Sigortasını gündeme getirdiklerinde, birçok işçinin "Acaba prim bedeli bizden mi alınır?" endişesiyle, resmî işlemler için gerekli kişisel bilgilerini vermek istemediğini hatırlatarak, "O zaman, tüm üyelerimizin bilgilerini, Mernis Bilgi Sisteminden temin etmiştik. Vefatından dolayı sigorta tazminatı ödediğimiz üyelerimizin bir bölümü, kendilerini sigorta ettirdiğimizi bile bilmiyordu. Ama bu sigortayla, merhum arkadaşlarımızın ailelerinin, hiç değilse maddî sıkıntılarını bir nebze gidermiş olduk." dedi.

Törene Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Ankara Şube Başkanı Erdoğan Çubuk, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, bazı orman işletmelerinin müdürleri, Orman Bölge'deki işçi ve memurlar ile merhumun yakınları da katıldı.