ANASAYFA / Genel / TİGEM TİS TASLAĞIMIZ HAZIR
TİGEM TİS TASLAĞIMIZ HAZIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 18.02.2015 00:00

TİGEM TİS TASLAĞIMIZ HAZIR

18.02.2015 00:00

TİGEM işletmelerinde çalışan yaklaşık 2.500 işçinin 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için yetki alan Öz Orman-İş, her zaman olduğu gibi, Toplu İş Sözleşmesi Teklif Taslağı'nı, üyelerin öneri ve beklentileri doğrultusunda şekillendirdi.

Öz Orman-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, TİGEM işletmelerindeki temsilcilerle birlikte, Kırşehir'de 16-18 Şubat 2015 tarihlerinde yapılan toplantılarla, TİGEM 2. Dönem TİS için Kamu İşveren Sendikası TÜHİS'e verilecek müzakere taslağını belirledi. Başkanlar Kurulu ve işyeri temsilcilerinin, sendika uzmanlarıyla birlikte yaptığı toplantılarda, TİS taslağının her maddesi ve her cümlesi teker teker ele alınarak, tabanın talep ve beklentileri ile sendika uzmanlarının teknik görüşleri doğrultusunda yeniden yazıldı.

Genel Başkan Settar Aslan'ın açış konuşmasıyla başlayan toplantılar sırasında, TİGEM işletmelerine muhatap şube başkanları ve bölge temsilcilerinin yanısıra, işyeri temsilcileri de, sahada yaşadıkları sorunlardan ve üyelerin beklentilerinden hareketle, TİS taslağında yer almasını istedikleri bütün düzenlemeleri dile getirdiler. Ortaya konulan görüşler, Öz Orman-İş Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve uzmanların teknik görüşleri doğrultusunda ela alınarak, TİS taslağında olması gereken hükümler oluşturuldu.

Açılışta konuşan Genel Başkan Settar Aslan, Öz Orman-İş'in, gerek Orman Teşkilatında ve gerekse TİGEM'lerdeki TİS müzakere taslaklarını her zaman sendika teşkilat yöneticileri ve temsilcilerle birlikte hazırladığını hatırlatarak, "Genel Merkez olarak biz, elbette yaşanan sorunları büyük ölçüde biliyoruz. Ama sahada yaşanan sorunların, daha da önemlisi çözüm önerilerinin, teşkilat başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimiz tarafından burada dile getirilmesi çok önemlidir." dedi.

Toplantıların açılış oturumuna katılan ve bir konuşma yapan TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama da, Öz Orman-İş'in, TİGEM 1. Dönem TİS'i çok başarılı bir şekilde sonuçlandırdığını ve üyelerine birçok yeni haklar sağladığını hatırlatarak, TİGEM işletmelerinin, giderlerini kendisi karşılayan kuruluşlar olduğunu ve malî imkânlarının sınırsız olmadığını söyledi.

TİGEM TİS Hazırlık Toplantılarına, Genel Merkez Yönetim Kurulu, sendika uzmanları, TİGEM'lere muhatap şube başkanı ve bölge temsilcileri ile işyeri temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni