ANASAYFA / Genel / ORMAN TİS TASLAĞIMIZ DA HAZIR
ORMAN TİS TASLAĞIMIZ DA HAZIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.03.2015 00:00

ORMAN TİS TASLAĞIMIZ DA HAZIR

01.03.2015 00:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 25 bin işçimizin 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için yetki tespitini alan Öz Orman-İş, geçmiş dönemlerde olduğu gibi, 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Teklif Taslağı'nı da, üyelerin öneri ve beklentileri doğrultusunda şekillendirdi.

Öz Orman-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 27 Şubat- 2 Mart 2015 tarihlerinde Ankara'onın Kızılcahamam ilçesinde yaptığı toplantılarla, Orman Teşkilatı 5. Dönem TİS için Kamu İşveren Sendikası TÜHİS'e verilecek müzakere taslağını belirledi. Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, şube ve bölge başkanları ile şube-bölge yönetim kurulu üyeleri ve sendika uzmanlarının katıldığı toplantılarda, TİS taslağının her maddesi, cümle cümle ele alınarak, üyelerin talep ve beklentileri ile sendika uzmanlarının teknik görüşleri doğrultusunda yeniden yazıldı.

Genel Başkan Settar Aslan'ın açış konuşmasıyla başlayan ilk oturuma, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Ali Şahin de katıldı. Genel Başkan Settar Aslan, açış konuşmasında, geçmiş TİS&rsquolerde olduğu gibi, 5. Dönem TİS teklifinin de, tüm teşkilatın katılımıyla hazırlanacağını belirterek,"Öz Orman-İş&rsquoin başarısının temelinde, tüm teşkilat olarak 'ortak aklı' kullanması yatmaktadır. Biz güçlü bir teşkilatız. Bu gücümüzü, üyelerimizin hak ve menfaatlerini en noktaya getirmek için kullanıyoruz." dedi.

Açılış oturumunda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Orman-İş'in, Hak-İş'in en büyük ve en başarılı sendikalarından biri olduğunu söyledi. Arslan, geçici işçilere kadro temin etmek üzere, Öz Orman-İş'le birlikte, Hak-İş'in de elinden gelen çabayı göstermekte olduğunu hatırlattı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Ali Şahin de, işçisi ve memuruyla tüm OGM çalışanlarının büyük bir aile olduğunu anlatarak, "Orman Teşkilatında çalışan işçi arkadaşlarımıza inşallah yakın zamanda kurum kimlik kartları vereceğiz." dedi.

Yapılan toplantılarda, şube ve bölge yöneticileri, sahada yaşadıkları sorunlardan ve üyelerin beklentilerinden hareketle, TİS taslağında yer almasını istedikleri düzenlemeleri dile getirdiler. Belirtilen düşünceler, Öz Orman-İş Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve uzmanların teknik görüşleri doğrultusunda değerlendirilerek, TİS taslağında yer alması gereken hükümler belirlendi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni