ANASAYFA / Genel / ÖZGECAN İÇİN, KADINLARIMIZ İÇİN
ÖZGECAN İÇİN, KADINLARIMIZ İÇİN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 07.03.2015 00:00

ÖZGECAN İÇİN, KADINLARIMIZ İÇİN

07.03.2015 00:00

8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşması için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen, Hak-İş'e bağlı sendikalara üye yüzlerce kadın işçi, Hak-İş Kadın Komitesi tarafından, geçtiğimiz haftalarda Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan adına tesis edilen Hatıra Ormanına fidan dikti.

Fidan dikme törenine, Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik de katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, fidan dikme töreninde, sadece Türkiye'de değil, başta Bosna-Hersek, Gazze, Doğu Türkistan ve Suriye olmak üzere, çok sayıda ülkede binlerce kadının şiddete maruz kaldığını dile getirerek, kadına yönelik her türlü şiddeti telin etti.

Daha sonra, Hak-İş ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile törene katılan Hak-İş üyesi yüzlerce kadın, Özgecan Aslan adına tesis edilen Hatıra Ormanına çam fidanları dikti. Fidan diken kadın emekçilere, diktikleri fidanların sertifikası, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan tarafından takdim edildi.

Bu arada, Öz Orman-İş Genel Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, başta Özgecan Aslan cinayeti olmak üzere, Türkiye'de ve dünyada yaşanan kadına yönelik şiddeti kınayarak, "Hepimizin vicdanını kanatan kadına yönelik şiddetin hemen durması, çalışma hayatındaki eşitsizliklerin bitmesi, kadınlarımızın aile ve iş hayatını aynı anda rahatlıkla sürdürebilmesi için gereken şartların bir an önce oluşturulması dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz." dedi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni