ANASAYFA / Genel / SENDİKALI KADIN İLE DAHA GÜÇLÜ GELECEĞE
SENDİKALI KADIN İLE DAHA GÜÇLÜ GELECEĞE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.03.2015 00:00

SENDİKALI KADIN İLE DAHA GÜÇLÜ GELECEĞE

08.03.2015 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş'in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gelenekselleştirdiği Kadın Emeği Buluşmalarının 4'üncüsü gerçekleştirildi. Bu yılkı buluşma, 'Sendikalı kadın ile daha güçlü geleceğe' teması üzerinde şekillendirildi.

Ankara Bilkent Kongre Merkezi'nde yapılan toplantılara, Türkiye'nin dört bir yanından, konfederasyonumuz Hak-İş'e bağlı sendikalara üye 800 dolayında kadın emekçi katıldı. Öz Orman-İş üyesi kadınları temsilen de 90 üyemiz 4. Kadın Emeği Buluşması'na iştirak etti. Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik de toplantılarda hazır bulundu.

Toplantılar, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu'nun açış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ve Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu kürsüye çıktı. Yapılan konuşmaların ağırlıklı gündemini, Türkiye'de ve dünyada kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, çalışma hayatında kadınların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri oluşturdu.

Konuşmalardan sonra, Hak-İş'e bağlı sendikalara üye olan 'başarılı kadın emekçilere' birer plaket takdim edildi. Öz Orman-İş üyesi, Orman ve Su İşleri Konya 8. Bölge Müdürlüğü çalışanı Yasemin Ergün de plaket aldı.

Toplantının öğleden sonraki oturumlarında ise müzik dinledisi, 'İş-Aile-Sendikal Hayatı Uyumlaştırma ve İletişim' konulu tematik eğitim ve 81 ilden gelen kadın temsilcilerin katılımıyla 'Çalışma Hayatı, Sendikalar ve Kadın' çalıştayı gerçekleştirildi. Son oturumda ise, Öz Orman-İş Avukatı Gizem Bal, 'Çalışma Hayatı ve Kadın-Yeni Hukuki Düzenlemeler' konulu bir sunum yaptı.

4. Kadın Emeği Buluşması, sonuç bildirisinin okunmasıyla sona erdi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni