ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ BM ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE MEKSİKA KONFERANSINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BM ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE MEKSİKA KONFERANSINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.03.2015 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ BM ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE MEKSİKA KONFERANSINDA

26.03.2015 00:00

Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) Bilim ve Teknoloji Komitesi 4. Özel Oturumu ve 3. Bilimsel Konferansı, 9-12 Mart 2015 tarihlerinde Meksika'nın Cancun kentinde yapıldı. Konferansa, dünyanın farklı ülkelerinden Hükümet temsilcileri, bilim adamları, STK temsilcileri ve BM heyetinden oluşan yaklaşık 300 delege katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi'nin başkanlık ettiği Türk delegasyonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nden temsilciler yer alırken, UNCCD nezdinde Türkiye'den akredite tek sendika olan Öz Orman-İş'i, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Dış İlişkiler Uzmanı Benül Sözer temsil etti.

Konferans çerçevesindeki toplantıların içeriğini çölleşmeyle mücadele, kuru yerlerde sürdürülebilir arazi yönetimi, arazi bozulumu, fakirliğin giderilmesi, bilimsel ve teknolojik katkılar, geleneksel bilgi ve deneyimlerin paylaşılması oluşturdu.

Konferansa katılan Türk delegasyonu, 10 Mart 2015 tarihinde bir 'Yan Etkinlik' gerçekleştirerek, 'COP-12 ve Türkiye'nin Çölleşmeyle Mücadele Konusundaki Deneyimleri' konulu bir sunum yaptı. Türkiye'nin bu etkinliğine, UNCCD İcra Direktörü Monique Barbut da katıldı. Barbut, Türkiye'nin, 12-24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleşecek olan 12. Taraflar Konferansı'na (COP-12) çok iyi hazırlandığını belirterek, bu anlamda yapılan çalışmaları takdir ettiğini vurguladı.

Öz Orman-İş Yan Oda Toplantısı

Cancun'daki konferans çerçevesinde, Öz Orman-İş de, diğer ülke STK'larıyla birlikte bir 'Yan Oda Toplantısı' gerçekleştirdi.

UNCCD Sivil Toplum Kuruluşları Sorumlusu Marcos Montoiro başkanlığında yapılan Yan Oda Toplantısına başta Arjantin, Meksika, Fransa ve Senegal olmak üzere, bazı ülkelerden sorumlu STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Dış İlişkiler Sorumlusu Benül Sözer tarafından, Öz Orman-İş ve çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Türkiye'de yapılacak olan COP-12'ye Afrika ülkelerinden davet edilecek sendika ve diğer STK'lar hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Öz Orman-İş&rsquoin de katıldığı UNCCD COP-11 (Taraflar) Konferansı, 2013 yılında Namibya'da gerçekleşmişti. COP-12 konferansı ise, 12-24 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara'da yapılacak. COP-12 için, sözleşmeye taraf 195 ülkeden, yaklaşık 7.000 delegenin Ankara'ya gelmesi bekleniyor.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni