ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ 8 YAŞINDA
ÖZ ORMAN-İŞ 8 YAŞINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.04.2015 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ 8 YAŞINDA

15.04.2015 00:00

15 Nisan 2008'de Ankara'da kurulan Öz Orman-İş, 3 Mayıs 2008'de, Hak-İş üyesi Tarım Orman-İş Sendikası ile birleşti. Tarım Orman-İş, 22 Temmuz 2003'te kurulmuştu.

Hak-İş çatısı altında her geçen yıl büyüyen ve güçlenen Öz Orman-İş, geride kalan 7 yılda orman emekçileri için 4 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladı. 2012'den itibaren tarım işyerlerinde de örgütlenen Öz Orman-İş, geçen yıl da TİGEM emekçileri için ilk toplu iş sözleşmesini imzalandı.

Üyeleri için sadece 'ücret pazarlığı' değil, aynı zamanda 'hizmet sendikacılığı' yürüten Öz Orman-İş, henüz 7 yıllık geçmişine rağmen, sendikacılıkta birçok 'ilk'e imza attı.

İkinci Olağan Genel Kurulunu 9-10 Temmuz 2011'de gerçekleştiren Öz Orman-İş, bir yandan Orman ve Tarım emekçilerinin tamamını tek ve güçlü bir çatı altında birleştirme mücadelesini yürütürken, diğer taraftan, 'küresel bir sendika' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Öz Orman-İş'in kurulmasında, yetki süreçlerini başarıyla geçmesinde, Orman ve Tarım emekçilerinin umudu ve en büyük örgütlü gücü haline gelmesinde en büyük pay, alın teri sahiplerinindir. Öz Orman-İş'e destek olan, mücadelesine omuz veren tüm emekçilerimize teşekkür ediyor, hep birlikte nice mücadeleli ve başarılı yıllar diliyoruz.

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni