ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ GENEL KURULU BAŞLADI
HAK-İŞ GENEL KURULU BAŞLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.10.2015 00:00

HAK-İŞ GENEL KURULU BAŞLADI

22.10.2015 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu açılışı, 40. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarıyla birlikte yapıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan Genel Kurula onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce Hak-İş'linin coşkulu tezahüratıyla karşılandı. Genel Kurul delegeleri ve misafirlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, hem çalışma hayatı ve emeğin meseleleri, hem de ülke meselelerine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Genel Kurulda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş'in temel değerleri, sendikacılık anlayışı, emeğe bakışı, ülkeye ve dünyaya bakışına dair görüşlerini anlattı. Arslan, Hak-İş'in, millî değerler ile evrensel sendikacılık ilkelerini temel alan ve insanı merkeze koyan bir sendikacılık inşa ettiğini söyledi.

Hak-İş Kurucu Genel Başkanı Yasin Hatipoğlu da delege ve misafirlere hitaben yaptığı konuşmada, konfederasyonu hangi şartlar altında kurduklarını anlatarak, bugün gelinen noktanın ne ifade ettiğini dile getirdi.

TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu da, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada, Hak-İş'in demokrasi, millet iradesi ve emek üzerinde yükselen sendikacılık ilkelerini anlattı.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve 102 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısından dolayı, 'eğlencesiz' olarak düzenlenen Genel Kurul açılışı ve 40. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteranı da bir konser verdi. Mehteranın icra ettiği, millî ve manevî dozu yüksek marşlar, salondaki binlerce Hak-İş'çiye duygusal anlar yaşattı.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan da, Genel Kurul sırasında ATV'ye bir mülakat vererek, Hak-İş'in 40 yıllık geçmişi ve bugününe dair bir değerlendirme yaptı.

Hak-İş 13. Genel Kurul açılışı ve 40. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, çok sayıda milletvekili ile bürokrat katıldı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni