ANASAYFA / Genel / ASLAN: “KADRO ALMAK YİNE BİZE NASİP OLACAK”
ASLAN: “KADRO ALMAK YİNE BİZE NASİP OLACAK”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 14.04.2016 00:00

ASLAN: “KADRO ALMAK YİNE BİZE NASİP OLACAK”

14.04.2016 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, başta orman emekçileri olmak üzere, 5620 Sayılı Kanun mağduru geçici işçilere kadro almanın, yine Öz Orman-İş ve Hak-İş'oe nasip olacağını söyledi.

Settar Aslan, Ankara'nın Haymana ilçesinde devam eden Öz Orman-İş Temsilciler Eğitim Semineri'nin 7. Grup açılışındaki konuşmasında, kamuda 5 ay 29 gün çalıştırılan geçici işçilerin kadroya alınarak tüm yıl boyunca çalıştırılması yolunda yürütülen mücadeleyi anlattı. Son olarak konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında yapılan Üçlü Danışma Konseyi Toplantısında gündeme getirdiğini ve Bakan Soylu'ya konuyla ilgili bir rapor sunduğunu belirten Settar Aslan, bunun üzerine Bakan Soylu'nun talimatıyla, 5620 mağdurlarının sorununun incelenmesi ve çözüm yolunun belirlenmesi amacıyla bir komisyon kurulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu komisyonda sendikamız, Hukuk Müşavirimiz Avukat Semih Temiz tarafından temsil edilecek. 5620 Sayılı Kanun yüzünden işçilerimizin yaşadığı mağduriyeti tüm yönleriyle ortaya koyup, bunlara kadro verilmesinin işletmelere ilave bir yük getirmeyeceğini anlatıyoruz. Geçmişte üyelerimiz ve konfederasyonumuzla birlikte yürüttüğümüz mücadele sonucunda, 200 bini aşkın geçici işçimizin kadro almasını sağlamıştık. 2007'deki kadro, orman işçisinin yaktığı mum sayesinde elde edilmişti. Bugün de, kadroyu alırsak biz alırız. Geçmişte olduğu gibi, bu kez de kadro almak inşallah yine bize nasip olacak."

Seminerde daha sonra, Öz Orman-İş Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin, 'Sendika ve İletişim' konulu bir sunum yaptı.

Ardından, Acil Akıl Derneği Başkanı, İlk ve Acil Yardım Bilim Uzmanı Hasan Basri Kızıldağ, 'Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı-Güvenliği ve İlk Yardım' konulu bir sunum yaptıktan sonra, seminere katılan temsilci ve disiplin kurulu üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Seminerin ilk günündeki son sunumunu, Öz Orman-İş Hukuk Müşaviri Avukat Semih Temiz yaptı. Temiz, 'İş Hukuku ve Toplu İş Sözleşmesi Uygulamaları' konulu sunumunun ardından, temsilcilerin hukukî konulara dair sorularını cevaplandırdı.

Seminerin ikinci gününde, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Özlem Yavuz, 'Çölleşmeyle Mücadele' başlıklı bir sunum yaptı.

Seminerdeki son sunumu yapan Öz Orman-İş Malî Müşaviri Osman Aslan da, 'Temsilcilerin Görev ve Sorumlulukları' konularında bilgi vererek, seminere katılan temsilcilerin sorularını cevaplandırdı.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar, sendikacılıkta eğitimin önemine dikkat çekerek, Öz Orman-İş’in bugüne kadar 5 bini aşkın üyesine eğitim verdiğini ve eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Çınar, eğitime katılan temsilci, disiplin kurulu ve hasar tespit komisyonu üyelerinin, edindikleri bilgileri, işyerlerindeki diğer arkadaşlarıyla paylaşmalarının yararlı olacağını da bildirdi.

Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik koordinasyonunda yürütülen seminere Genel Sekreter Bayram Ayaz ve Genel Mali Sekreter Ali Bilgin de katıldı.

Temsilciler Eğitim Semineri, katılımcılara sertifika takdimiyle sona erdi.