ANASAYFA / Genel / BAYRAM GİBİ KUTLADIK
BAYRAM GİBİ KUTLADIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.05.2016 00:00

BAYRAM GİBİ KUTLADIK

02.05.2016 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikaların bu yıl Sakarya'da düzenlediği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması, tam bir bayram ve şölen havasında geçti. Yurdun dört bir yanından Sakarya'ya gelen binlerce orman ve tarım emekçimiz de, Hak-İş üyesi kardeş sendikalara üye onbinlerce emekçiyle birlikte, Sakarya Kent Meydanı'nda toplandı. Sabah saatlerinden itibaren meydanı dolduran onbinler, davul-zurna eşliğinde halay çekti. Çeşitli illerden gelen yöresel kıyafetli halk oyunları ekipleri de, Sakarya Kent Meydanı&rsquondaki coşkuya ayrı bir renk kattı.

Sağ tarafına dev bir Türk Bayrağı asılan Sakarya Kent Meydanı, Hak-İş üyesi emekçilerin 'Taşeron Çalışanlara İşçi Kadrosu İstiyoruz', 'Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Sorunları Çözülsün', 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' ve 'Yeni Anayasa' sloganlarıyla inledi. Ellerinde ağırlıklı olarak, '5620 Sayılı Kanun Kaldırılsın' ve '5620 Sayılı Kanun Mağdurlarına Kadro İstiyoruz' yazılı dövizler taşıyan Öz Orman-İş üyeleri, kutlamalar boyunca da bu içerikli sloganlarla meydanı inletti.

Hak-İş'in 1 Mayıs kürsüsü, Öz Gıda-İ Folklor Ekibinin değişik yörelerden halk oyunları sunmasıyla hareketlendi. Daha sonra törenin açılış ve selamlama konuşmaları yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan ve diğer konfederasyon ve bağlı sendikaların yöneticileri anons edilerek, sahnedeki yerini aldı. Daha sonra da, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir konuşma yaptı. Arslan, konuşmasında Yeni Anayasa, örgütlü toplum, taşeron ve 5620 Sayılı Kanun mağdurlarına kadro verilmesi taleplerinin yanında, toplumsal birlik ve bütünlük mesajları da verdi.

Daha sonra, Hak-İş'in 1 Mayıs Bildirisi okundu. Bu arada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının icra ettiği mehter marşları, alanı dolduran onbinleri coşturdu.

Öz Orman-İş, Sakarya'daki 1 Mayıs kutlamasına, tüm merkez ve taşra teşkilatı yöneticileriyle birlikte katıldı. Genel Başkan Settar Aslan'ın yanısıra, Genel Malî Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik de orman ve tarım emekçileriyle beraber Sakarya Kent Meydanı'ndaydı. Genel Başkan Aslan, meydanda toplanan orman emekçileri ve kardeş sendikalara mensup işçilerden büyük ilgi gördü.

Sakarya'daki 1 Mayıs coşkusu, Hak-İş ve bağlı sendikaların yöneticilerinin, sahneden toplu halde emekçileri selamladıktan sonra barış güvercinleri uçurması ve emekçilere kırmızı karanfiller atmasıyla son buldu.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni