ANASAYFA / Genel / ASLAN: “SOYKIRIM SUÇLUSU ALMANYA BİZİ YARGILAYAMAZ”
ASLAN: “SOYKIRIM SUÇLUSU ALMANYA BİZİ YARGILAYAMAZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.06.2016 00:00

ASLAN: “SOYKIRIM SUÇLUSU ALMANYA BİZİ YARGILAYAMAZ”

03.06.2016 00:00

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Almanya Federal Meclisi'nin kabul ettiği 'Ermeni Soykırımı' kararının 'abesle iştigal' olduğunu ve bir değer taşımadığını bildirdi.

Settar Aslan, ülkelerin, tarihteki olayları çarpıtmak suretiyle birbirine karşı soğuk savaş yürütmesinin ahlâkî bir davranış olmadığını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

"Almanya, Birinci Dünya Savaşı sırasında bizim müttefikimizdi. Dönemin İttihat ve Terakki Hükümeti'nin Almanya ile olan yakın işbirliği herkesin malumudur. Eğer Almanya, bu yakınlıktan dolayı Ermeni Tehciri konusunda bir suçluluk duygusu taşıyorsa, bu Alman devleti ve milletinin sorunudur.

Türkiye, 1915'te yaşananlar konusunda kendinden emin olduğundan, arşivlerini tüm dünyanın araştırmacılarına açmıştır. Bu konuda Avusturyalı akademisyenlerin gözetiminde yürütülen, Türkiye ve Ermenistan'dan da bilim adamlarının katıldığı toplantılarda, ülkemiz her türlü araştırma ve incelemeye açık olduğunu bütün dünyaya beyan etmişti. Sözkonusu o süreçte, tarafların karşılıklı belge sunması aşamasına gelindiğinde, Ermenistan tarafı görüşmelerden çekilmişti. Zira onlar da biliyor ki, 1915'te yaşananlar bir 'Soykırım' değildi.

Geçmişi, utanç belgesi 'Nürnberg Yasaları' ve başta Museviler olmak üzere, çeşitli etnik topluluklara yaptığı soykırımlarla dolu bir ülke olan ve soykırım suçu (Holokost) Nürnberg Mahkemelerinde tescillenen Almanya, 'Soykırım' denildiğinde, en son konuşabilecek ülkelerden birisidir. Alınan karar, abesle iştigaldir ve bir değer taşımamaktadır. Eğer Almanya, 'Soykırımcı' sıfatında yalnız kalmak istemiyorsa, Türkiye ile uğraşmak yerine, en yakınındaki ülkeleri, mesela Fransa'yı yanına çekebilir. Ama soykırım suçlusu Almanya'nın bizi yargılamaya hakkı da haddi de yoktur."

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Almanya Federal Meclisi'nin anlamsız kararı karşısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de mukabil bir karar almasını değerlendirmek gerektiğini sözlerine ekledi.