ANASAYFA / Genel / DARBEYE KARŞI DEMOKRASİNİN YANINDA SAF TUTTUK
DARBEYE KARŞI DEMOKRASİNİN YANINDA SAF TUTTUK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 16.07.2016 00:00

DARBEYE KARŞI DEMOKRASİNİN YANINDA SAF TUTTUK

16.07.2016 00:00

Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileriyle birlikte, darbeciler tarafından bombalanan TBMM'yi ziyaret eden Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, bombanın patladığı TBMM Dikmen Kapısı önündeki bahçede açılan derin çukuru inceledi ve burada bir basın açıklaması yaptı.

Türk Milleti'nin, başarılı bir demokrasi sınavı verdiğini anlatarak, milletin, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması tarafından girişilen darbe çılgınlığını başarıyla püskürttüğünü belirten Aslan, 31 Mart Darbesi'nin yapıldığı 1909 yılından bu yana 100 yılı aşkın bir süredir devam eden darbeci geleneğe noktayı koyduğunu söyledi. 78 milyonluk ülke fertlerinin meydanları doldurarak darbecilere direndiğini anlatan Settar Aslan, şunları söyledi:

"Demokrasiyi özümsemiş olan milletimiz, hem kendi iradesine, hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, bu ülkede artık kolay kolay darbe yapılamayacağını herkese göstermiştir. Bu darbe girişimi, milletimizin maruz kaldığı son darbe girişimi olmuştur.

Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikalar da darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren demokrasiden yana net bir tavır almış ve bunun bedelini de ödemiştir. Darbecilere karşı meydanlara dökülen üyelerimizden biri şehit edilmiş, birçoğu da yaralanmıştır."

Settar Aslan, daha sonra AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Hak-İş Onursal Başkanı TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu'yu ziyaret ederek, Hak-İş ve bağlı sendikalar adına geçmiş olsun dileklerini iletti.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni