ANASAYFA / Genel / CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZİ YAPTIK
CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZİ YAPTIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.10.2016 00:00

CEYLANPINAR ŞUBE KONGREMİZİ YAPTIK

24.10.2016 00:00

Öz Orman-İş Ceylanpınar Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu, 23 Ekim 2016 tarihinde Ceylanpınar'da yapıldı. Genel Başkan Settar Aslan, Genel Malî Sekreter Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya'nın da hazır bulunduğu Genel Kurulda, Divan Başkanlığını Kızılkaya yaptı.

Delegelerin yanısıra Ceylanpınar'daki bazı siyasî parti ve STK temsilcilerinin de iştirak ettiği 2. Olağan Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Settar Aslan, geride kalan 2 dönemdir Öz Orman-İş tarafından imzalanan toplu iş sözleşmeleriyle, TİGEM işletmelerinde çalışan işçilerin ücretlerinde önemli artışlar sağlandığını söyledi. Sözleşmelerle, geçmişte kamunun en düşük ücretini alan TİGEM işçilerinin ücretinin iyi bir noktaya geldiğini hatırlatan Aslan, "Elde ettiğimiz başarıda en büyük pay, siz yiğit TİGEM emekçilerine aittir. O bakımdan, TİGEM örgütlenmelerimize ve sözleşme mücadelemize omuz veren, destek olan, siz emekçi kardeşlerimi kutluyorum." dedi.

Hak-İş ve bağlı sendikaların, 'demokrasi' mücadelesiyle 'ekmek' mücadelesini aynı gördüğünü de anlatan Settar Aslan, "Çünkü ekmeğimizi ve özgürlüğümüzü, ancak demokrasi içinde büyütebiliriz. Hak-İş ailesi olarak bizler, geride kalan 40 yıllık mazimiz boyunca, her zaman demokrasi ve millet iradesinden yana olduk." şeklinde konuştu.

Konuşmasında, komşu ülkelerdeki insanlık dramlarına da temas eden Aslan, şunları söyledi:

"Bulunduğumuz yerden birkaç yüz metre ötemize baktığımızda, oradaki kardeş kavgasını görmekteyiz. Neredeyse 6 yıldır süren bu kavgada, maalesef 500 bini aşkın kardeşimiz yaşamını yitirmiştir. Suriye ve Irak'ta yaşanan kavga, orada yaşayan insanların kavgası değil Batılı emperyalistlerin vekâlet savaşıdır. Şunu anlıyoruz ki, devletsiz ve ülkesiz kalmak, insanların dünyada uğrayabileceği en büyük bahtsızlıklardan birisidir. İşte bu yüzden ülkemizin, devletimizin ve demokrasimizin kıymetini bilmek durumundayız."

Kongrede, seçimlere tek listeyle gidildi. Seçimde Şube Başkanlığına Mustafa Akgeyik, Şube Sekreterliğine Mahmut Kavak, Şube Mali Sekreterliğine İsmail Deniz, Şube Teşkilat Sekreterliğine Mehmet Okay ve Şube Eğitim Sekreterliğine Recep Göllü seçildi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni