ANASAYFA / Genel / TÜM İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN
TÜM İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.12.2017 00:00

TÜM İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

05.12.2017 00:00

 

Öz Orman-İş olarak yıllardan beri kaldırılması için mücadele ettiğimiz, geçici işçilerimizin istihdamındaki '5 ay 29 gün sınırlaması', Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeyle kaldırılıyor.

SÖZ YERİNİ BULDU

Geçici işçilerimizin önündeki 5 ay 29 gün engelinin kaldırılması yolunda her zeminde mücadele eden Öz Orman-İş, 2-4 Mart 2017 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiği 'Uluslararası Demokrasi Kongresi'ne, Türkiye'nin dörtbir yanından 5 bin geçici orman işçimizi de getirmiş kongrenin onur konuğu olan Başbakanımız Binali Yıldırım da kongre açılış konuşmasında, geçici ve taşeron işçiler ile 4C'lilerin kadro beklentisini karşılayacakları sözünü vererek, "Sorunları torunlara bırakmayacağız." ifadesini kullanmıştı. Böylece, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın 2 Mart 2017 günü Uluslararası Demokrasi Kongremizde vermiş olduğu söz de yerini bulmuş oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=fSzpm2idoBg

2007 yılında 218 bin geçici işçimizin kadro almasına, o dönem Hak-İş Genel Başkanı olan, TBMM İdare Amirimiz, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu liderliğinde öncülük etmiş olan Öz Orman-İş, bu kez de taşeron ve geçici işçilerin beklentisinin karşılanması yolunda üzerine düşeni yapmış oldu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=7TSTGItTtlE

Kamuda çalışan, 9 binden fazlası Öz Orman-İş üyesi olmak üzere toplam 23 bin geçici işçinin 5 ay 29 günle sınırlı çalışma süresi kâbusu böylece sona eriyor. 9 bini aşkın geçici orman emekçimiz, bundan böyle yılın 9 ay 29 günü boyunca istihdam edilme imkânına kavuşuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ana hatları açıklanan düzenlemeyle, geçici işçilerimizin sorunun çözülmesi dışında, kamuda çalışan 850 bin dolayındaki taşeron işçileri bulundukları kurumlarda kadroya kavuşurken, 4C statüsünde çalışan sözleşmeli çalışanlar da 4B statüsünde memur haline gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sözkonusu düzenlemelerin gerektirdiği geçişlerin 3 ay içerisinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Hazırlanan yasa tasarısının, öncelikle TBMM'de ilgili komisyonlarda müzakere edildikten sonra Genel Kurulda görüşülerek yasalaşması gerekiyor.

Öz Orman-İş'in, bu konuda verdiği mücadeleyi, tasarının TBMM'deki yasalaşma sürecinde de devam ettireceğini ifade eden Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, kamudaki kadro sorununun emekçileri hoşnut edecek şekilde çözümü için büyük emek veren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni