ANASAYFA / Genel / MARATON KOŞTUK VE BAŞARDIK
MARATON KOŞTUK VE BAŞARDIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.12.2017 00:00

MARATON KOŞTUK VE BAŞARDIK

13.12.2017 00:00

Bu 10 yıl içinde, Genel Merkez ve teşkilat yöneticilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımız, AK Parti, CHP ve MHP'nin yönetici ve milletvekilleri, Orman Teşkilatı bürokratları başta olmak üzere, sorunun doğrudan veya dolaylı muhatabı olan birçok isme ulaşarak, 'geçici' statüde ve yılın yalnızca yarısında çalıştırılan ve yılın öteki yarısında işsiz kalan işçilerimizin mağduriyetini anlattı.

Ve nihayet, Ankara'da düzenlediğimiz ཋ Temmuz Darbe-İşgal Girişimi / Küresel Satranç' konulu Uluslararası Demokrasi Kongremizin 2 Mart 2017'deki açılış oturumunda, Genel Başkanımız Sayın Settar Aslan, Türkiye'nin her köşesinden gelerek salonu dolduran 5 bini aşkın geçici orman işçimizin 'Müjde' sloganları eşliğinde, onur konuğumuz olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, 5620 Sayılı Kanun'dan kaynaklanan 5 ay 29 gün sorununu' bir kez daha iletti.

Derdimizi anlayan Sayın Başbakanımız, "Mesajınızı aldım. Sorunun çözümü için talimat verdim. İnşallah sorunları torunlara bırakmayacağız." müjdesini verdi.

İki gün sonra, 4 Mart 2017'de Konfederasyonumuz Hak-İş'in Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İstanbul'da düzenlediği 6. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması'nda onur konuğu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da, 'müjde' bekleyen emekçilerimizin taleplerine karşılık, Sayın Başbakanımızın 2 gün önceki Uluslararası Demokrasi Kongremizde vermiş olduğu mesaja atıf yaparak, 'çözüm için gereken talimatların verildiği' müjdesini dile getirdi.

Taşeron ve geçici işçilerimizle ilgili bakanlıklardaki düzenleme çalışmaları devam ederken, Genel Başkanımız Sayın Settar Aslan, Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu ile birlikte, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere, siyaset ve bürokrasi nezdindeki girişimlerini sürdürdü.

Nihayet, orman emekçilerimizin önündeki 5 ay 29 gün sınırlamasını kaldıran kesin müjde, 5 Aralık 2017'de AK Parti TBMM Grubunda konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Evet, orman emekçimizin yılın yarısında işsiz kalmasına yol açan adaletsiz durumun ortadan kaldırılması yolunda 10 yılı aşkın süredir verdiğimiz mücadelede başarıya ulaştık. Bu mücadelemizde en büyük gücümüz, binlerce üyemizin Öz Orman-İş'e inanması, güvenmesi ve sendikasının arkasında durması olmuştur.

Elde edilen bu güzel netice, tüm üyelerimize ve üyemiz olmayan işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.

,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni