ANASAYFA / Genel / ASLAN: “SINIRLARIMIZI TERÖRDEN ARINDIRMAK ZORUNDAYIZ”
ASLAN: “SINIRLARIMIZI TERÖRDEN ARINDIRMAK ZORUNDAYIZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 12.02.2018 00:00

ASLAN: “SINIRLARIMIZI TERÖRDEN ARINDIRMAK ZORUNDAYIZ”

12.02.2018 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Türk Ordusunun, Afrin'de icra ettiği Zeytin Dalı Harekâtı'na, sonuç alıncaya kadar devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Settar Aslan, Çay TV'de candı olarak yayınlanan 25. Saat programına 12 Şubat 2018 günü konuk oldu. Türk Milleti'nin bir beka mücadelesi verdiğini hatırlatan Aslan, "Müttefik bildiğimiz ülkeler, güneyimizdeki teröristlere maalesef ağır silahlar verdi. Bunun karşısında Türkiye eli kolu bağlı oturamaz. Sınırlarımızı terörden arındırmak zorundayız. Bunun için, gerektiği yere kadar gitmeliyiz. Türk Halkı, sonuna kadar askerlerimizin arkasındadır, destekçisidir." şeklinde konuştu.

Bazı meslek odalarının, Türkiye'nin terörle mücadelesine karşı tavır almasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Settar Aslan, mevcut haliyle meslek odalarının 'sivil toplum' niteliğinden uzak bulunduğunu da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Meslek odalarının demokratik bir yapıya kavuşturulması gerekir. Tıpkı sendikalarda olduğu gibi, meslek odalarına üyelikte de gönüllülük esas alınmalı ve çoğulculuk olmalıdır. Bir işçi nasıl ki birden fazla sendika arasında seçim yapabiliyorsa, meslek odaları arasında da seçim yapabilmelidir. Kanun zoruyla meslek odasına üyelik olmamalıdır."

Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, taşeron işçilerin kadroya alınması ve geçici işçilerin çalışma süresinin 5 ay 29 günden 9 ay 29 güne uzatılmasının çok önemli bir adım olduğunu da belirterek, geçici işçilerin süre uzatımı imkânından yararlanabilmesi için, bir an önce işbaşı yaptırılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni