Anasayfa / Teşkilatımıza Teşekkürler

Teşkilatımıza Teşekkürler

Değerli orman işçileri ve Öz Orman-İş Sendikamızın vefakâr teşkilat yöneticileri!..

32 yıl aradan sonra, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda ve büyük bir coşkuyla kutladık.

Konfederasyonumuz Hak-İş ve bağlı sendikalarıyla birlikte, Öz Orman-İş de Taksim’deki kutlamalara büyük bir güçle ve coşkuyla katıldı.

Örgütlü bulunduğumuz tüm illerden gelen binlerce orman işçisi, kardeş sendikalarımızla birlikte kortej oluşturarak, büyük bir disiplin içerisinde Taksim Meydanı’na kadar yürüdü ve oradaki yerini aldı. Sendikamız Genel Merkez ve şubelerinin flamaları, Hak-İş pankartları ve Ayyızdızlı Bayrağımızla birlikte, Taksim Meydanı’nda coşkuyla dalgalandı.

İşçi ve memur konfederasyonlarımızın ortak yürüttüğü çalışmayla, uzun yıllar aradan sonra 1 Mayıs’ı ilk defa bayram havası içinde kutlamış olduk. Bu noktada, Hükümetin ve İstanbul Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü’nün gösterdiği anlayışı da takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz.

1 Mayıs’ın sağduyu içinde ve anlamına uygun şekilde kutlanması, işçinin bayramını istismar etmeyi alışkanlık haline getiren bazı çevrelerin de hevesini kursağında bıraktı. Taksim Meydanı’nın kutlamalarına açılmasından ve 1 Mayıs’ın huzur ve barış içinde kutlanmasından rahatsız olanlar, 1977’de yaptıklarını bugün yapamayanlar, yaşadığımız coşkuyu ve heyecanı, gelen şehit haberleriyle gölgelemek isteyebilirler. Fakat emekçiler kendi bayramlarına sahip çıkarak, işçi sırtından ideolojik parsa toplamaya çalışanlara pabuç bırakmayacağını da göstermiştir.

1 Mayıs’ı gerek Taksim Meydanı’ndaki büyük etkinliklere katılarak kutlayan, gerekse diğer illerimizdeki şölenlere iştirak eden tüm orman işçilerini ve teşkilatımızı yürekten kutluyor, teşekkür ediyoruz. Gelecek yıllardaki 1 Mayıs’lara, orman işçilerimiz daha da büyük bir heyecanla katkı verecektir.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte, teşkilatlarımızı ve tüm üyelerimizi tekrar kutluyoruz.

This content created at 29.11.2022 and visited 1,795 times.

Başkandan Diğer Mesajlar

• İnsan, Orman ve Bilim Sempozyumu konuşması / 11 Ekim 2018 - Saraybosna
  • ASLAN: GEÇİCİ İŞ OLUR, AMA GEÇİCİ İŞÇİ OLMAZ
  • ASLAN: DOĞAYI SAHİPLENMEDE CİDDİ BİR BİLİNÇ OLUŞTU