ANASAYFA / Genel / ASLAN; Öz kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı bizim de sıkıntımızdır
ASLAN; Öz kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı bizim de sıkıntımızdır
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.10.2020 16:39

ASLAN; Öz kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı bizim de sıkıntımızdır

02.10.2020 16:39

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Azerbaycan ve gündeme dair konuları gazetecilere değerlendirdi.

Azerbaycanda yaşananları gazetecilere değerlendiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Hiç kimse bizden Azerbaycan’da yaşananlara seyirci kalmamızı beklemesin, biz iki devlet bir millet olduğumuzu bütün dünyaya göstermeye hazırız dedi. Azerbaycan’ın yaşadığı saldırının siyasi zeminde bir terör eylemi olduğunun altını çizen Aslan, Dünya coğrafyasında sınır ihlali yaparak başkasının topraklarında egemenlik kurmaya çalışan çok az devletler vardır, Ermenistan’ın durumu da bu örneklere uymaktadır. Ermenistan iç siyasetindeki kırılmaların faturasını mazlum Azerbaycan köyleri ile kamufle etmeye çalışsa da bu görüntü hiçbir devletin kabul edeceği bir özellik değildir dedi.

Aslan; Öz kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı bizim içinde sıkıntıdır. Bu topraklarda iki devlet bir millet olduğumuzu doğumumuzdan ölümümüze kadar yaşayarak hissediyoruz. Siyasi argümanları bir tarafa bırakarak, Türkiye için de yalan tarih yazma alışkanlığında olan Ermenistan, dış dünyayı etkileyerek siyaset yürütmenin hesaplarını yapıyor. Fakat bu durum Azerbaycan için geçerli olacak doneler taşımıyor. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu saldırı pişkinliğinin altında gizli destekler var ihtimallerini güçlendiriyor. Yıllarca ermeni soykırımı yalanı ile dünyada karşılık aramaya çalışan Ermenistan, bugün mazlum Azerbaycan köylerine bomba yağdırıyor. Bu bize soykırımın bizzat Ermeniler tarafından yapıldığını ve hala devam ettiğini net bir şekilde gösteriyor dedi. Tarihlerinde örtbas etmeye çalıştıkları saldırgan tutumu tekrar hortlayan Ermenistan’ın bu saldırısı karşısında Azerbaycan’a sonsuz destek verdiğimiz bilinmelidir dedi. Bu konuda Öz Orman İş Sendikası olarak Azerbaycan’da iş birliği içerisinde olduğumuz Azerbaycan Ekoloji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Telman Guliyev nazarında emekçi kardeşlerimizle ilk günden bu yana temas halinde olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz dedi.

Aslan; Türkiye’nin yaşanan bu saldırı karşısında kayıtsız kalmayacağını, dünya devletlerinin haksızlıkların her çeşidi karşısında durduğumuzu anlamasını umduklarını da hatırlattı; Orada bir soykırım yapılmak isteniyor, Azerbaycan köylerine karşı başlatılmış olan bu savaş aynı zamanda sivillerin katledilmesi ile sonuçlana bilirdi. Bu güne kadar topraklarını ve vatandaşlarını savunan Azerbaycan devletinin sınırlarını ve vatandaşlarını koruması başlı başına bir görevdir ve bizlerde bu tutumu sonuna kadar destekliyoruz dedi.

MEDENİYET ÖĞRETİSİ VEREN BİR MİLLETİZ

Dünya siyasetinde medeniyet ölçekli çalışmalarımızla pandemi sürecine imza atan Türkiye’nin tarih boyunca vicdan ve insan haklarının en büyük savunucu olduğunu tekrar gösterdi diyen Settar Aslan; Dünyanın salgın belası ile mücadele ettiği bir süreçte ekonomik saldırıların da dünyayı kontrol altına almaya çalıştığını, dünya gündemini farklı bir alana sürüklemek adına dış dünyanın sürekli taktik değiştiridiğini görüyoruz.

 Bugün Türkiye’de verilen sağlık mücadelesi dünyanın gelişmekte olan ülkelerine bile örnek gösterilecek kahramanlıklar barındırıyor fakat kendi vatandaşına maske bulmakta zorlanan, devlet olarak iflas eden Yunanistan’ın kara ve deniz sınırlarımız konusundaki şımarık tavrı bize şunu hatırlatıyor, İstanbul kadar bile olamayan Yunanistan’ı Türkiye karşısında dolduranlar kimlerse, Ermenistan’ı Azerbaycan karşısında dolduranlar da aynı adrestir çünkü dünya coğrafyasında bir ve bütün olmamız, bütün engellemelere rağmen birlikte hareket etmemiz, ekonomik çıkarlarımız, petrol doğalgaz hattında başlattığımız birçok çalışmamız yalnızca birilerini rahatsız edebilir. Bu rahatsızlık karşısında da maşa olarak kullanılmaya müsait olan bu devletler kendilerini de vatandaşlarını da ateşe atmaktan çekinmiyorlar. Haklı bir durumları söz konusu olsa belki anlaşılır gelecektir ama haksız bir tutumun haklı bir sonuç doğuracağına inanmak pek mümkün değildir dedi.  

 

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni