ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ HABERCİLERİ İFTARDA AĞIRLADI
HAK-İŞ HABERCİLERİ İFTARDA AĞIRLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 25.07.2012 00:00

HAK-İŞ HABERCİLERİ İFTARDA AĞIRLADI

25.07.2012 00:00

Ankara Dedeman Oteli’ndeki iftara, gazete ve televizyonların Ankara’daki temsilcileri ile çalışma hayatı muhabirleri ve yazarlardan oluşan kalabalık bir haberci topluluğu katıldı. İftarda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanısıra Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ile Konfederasyon Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, bağlı bazı sendikaların genel merkez yöneticileri ile uzmanları da hazır bulundu.

Genel Başkan Mahmut Arslan, iftar sırasında gazetecilerin çalışma hayatına ilişkin bazı sorularını da cevaplandırdı. Toplu İş İlişkileri Yasası Tasarısının gecikmesi yüzünden 550 bin işçinin toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başlanamadığını hatırlatan Mahmut Arslan, böyle bir ortamda Kıdem Tazminatı Fonu Yasa Tasarısını müzakere etmeyeceklerini söyledi.

TİS müzakereleri yapılamayan işçilerin durumunu görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in çağrısı üzerine gerçekleşen, işçi-işveren taraflarının katıldığı toplantıya dair de bilgi veren Arslan, “Toplantıda, sendikaların toplu iş sözleşmesi yetkisi için 2009 istatistiklerinin temel alınmasına dair bir ‘Protokol’ imzalanması gündeme getirildi. Biz Hak-İş olarak buna karşı çıktık. Çünkü bu doğru bir çözüm değil. Böyle bir protokolün, hukukî bir karşılığı bulunmuyor. Ayrıca böylesi geçici çözümler kalıcı hale geliyor ve asıl çıkması gereken yasayı engelliyor. Yapılması gereken, TBMM’nin acilen toplantıya çağırılması ve bekleyen tasarının Meclisten geçirilmesidir. Bunu sağlamak üzere, Sayın Başbakan’la görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni