ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ HEYETİ AHIK KURULTAYINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.03.2013 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ HEYETİ AHIK KURULTAYINDA

05.03.2013 00:00

Genel Başkan Settar Aslan başkanlığındaki Öz Orman-İş heyeti, kardeş Azerbaycan’daki işçi sendikalarının çatı örgütü olan Hamkarlar İttifakları Konfederasyonu’nun (AHIK) 4. Kurultayına katıldı.

5 Şubat 2013 tarihinde Bakû’da yapılan AHIK 4. Kurultayına, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerle birlikte, toplam 2 bin sendikacı katıldı. Konfederasyonumuz Hak-İş’in, Genel Başkan Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan tarafından temsil edildiği AHIK Kurultayına, Türkiye’deki diğer işçi ve memur konfederasyonlarından da yöneticiler katıldı.

İkili işbirliği başlatılan muadil sendika EKO-İŞ’in daveti üzerine Bakû’da bulunan Öz Orman-İş heyetinde Genel Başkan Settar Aslan ile birlikte yer alan Genel Sekreter Bayram Ayaz ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ile Dış İlişkiler Sorumlusu Benül Topuzoğlu da AHIK 4. Kurultayına iştirak etti.

Öz Orman-İş heyeti, AHIK Kurultayında yeniden Genel Başkanlık görevine seçilen Settar Mehbaliyev ve diğer yöneticileri de ziyaret ederek kutladı.

4 Şubat 2013 tarihinde Bakû’daki Şehitler Hıyabanı’nda yapılan anma törenlerine de katılarak, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Ermeni saldırıları sırasında şehit düşen Azerbaycan askerlerinin kabirlerini ziyaret eden Öz Orman-İş heyeti, burada saygı duruşunda bulunarak kabirlere karanfil koydu.

Öz Orman-İş heyeti ayrıca, Şehitler Hıyabanı bünyesinde yer alan Türk Şehitliği’ni de ziyaret ederek, burada bulunan anıta karanfil koydu ve saygı duruşunda bulundu. Bakû Türk Şehitliği’nde; Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Kızılordu işgalinden kurtarılması amacıyla Nuri Paşa komutasındaki Türk Ordusunun 25 Mayıs-17 Kasım 1918’de yaptığı Kafkas Harekâtı sırasında şehit düşen 1130 Türk askerinin kabirleri yer alıyor.

Öz Orman-İş heyetinin Bakû’daki temasları, Azerbaycan medyasında da yer aldı.