ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ 39 YAŞINDA
HAK-İŞ 39 YAŞINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.10.2014 00:00

HAK-İŞ 39 YAŞINDA

23.10.2014 00:00

Hak-İş 39. kuruluş yıldönümü kutlama programı, 22-23 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirdi. 22 Ekim akşamı icra edilen programa; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, siyasî parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, bürokrat ve basın mensubu misafirin yanısıra, Hak-İş’e bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri, şube başkanları ve il temsilcileri katıldı.

 

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ile 11 şube ve 17 bölge başkanı da Hak-İş kutlama programına iştirak etti.

 

Ödül akşamında, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan birer konuşma yaptı.

 

KISA FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

 

Hak-İş tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Emek Konulu 3. Kısa Film Yarışması’nın ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Birincilik ödülünü kazanan ‘Fıtrat’ isimli filmin yönetmeni Suat Eroğlu’ya, ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. ‘Süperman’ adlı filmle ikinci olan Manas Khaldrov ödülünü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın elinden aldı. Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, üçüncülük ödülünü, ‘Madun’ adlı filmin yönetmeni Rohat Türk’e takdim etti.

 

Kısa Film Yarışmasında; ‘Herşeye Rağmen’ filmiyle Alican Düdükçü ‘Necati Çelik Özel Ödülü’nü, ‘Son Eller’ filmiyle Ahmet Bikiç ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülünü, ‘Roya’ isimli filmle Cansel Elçin ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü, ‘Pizza’ isimli filmle Suna Selen ‘En İyi Kadan Oyuncu’ ödülünü, ‘Fıtrat’ adlı filmle Suat Eroğlu ‘En İyi Senaryo’ ödülünü, ‘Son Urartu’ adlı filmle Fuat Demirhan ‘En İyi Kurgu’ ödülünü ve ‘Ev’ adlı filmle Yücel Arzen ‘En İyi Müzik’ ödülünü kazandı

 

‘Sendikacı Gözünden’ kategorisinde ise; ‘Mevsim’ ile Songül Uncu, ‘Yeniden Başlat’ ile Recep Dere ve Melda Gündüz, ‘Bir İETT’li Hikâyesi’ ile Muammer Çeker ve orman emekçilerinin zorlu çalışma şartlarını anlatan ‘Görünmez Kahramanlar’ ile de Mehmet Çulha ve Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan üyemiz Fatih Sami Üzmez ödüle layık bulundu.

 

YUVARLAK MASA TOPLANTISI

 

Kuruluş yıldönümü kutlama programı kapsamında, 23 Ekim 2014 günü de, başta taşeronlaşma ve kadro sorunu olmak üzere, çalışma hayatının çeşitli sorunlarının ele alındığı bir Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi.

 

Yuvarlak Masa Toplantısına, Öz Orman-İş Genel Merkez yöneticilerinin yanısıra, Şube Başkanları ve Bölge Temsilcileri de katılarak, çalışma hayatının sorunları ve çözümlere ilişkin fikirlerini dile getirdiler.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni