ANASAYFA / Genel / ASLAN: “YAŞADIĞIMIZ ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM”
ASLAN: “YAŞADIĞIMIZ ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.12.2014 00:00

ASLAN: “YAŞADIĞIMIZ ÜLKENİN KIYMETİNİ BİLELİM”

22.12.2014 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, çevre ülkelerde yaşanan çatışmalar ve katliamlar karşısında, Türkiye'nin bir istikrar adası olduğunu belirterek, "Ülkemizin ve devletimizin kıymetini bilelim." dedi.

Settar Aslan, Öz Orman-İş Sendikasının Antalya ve Muğla Şube Genel Kurullarında yaptığı konuşmalarda, yürütülen hak mücadelesi sayesinde, orman emekçilerinin büyük kazanımlar elde ettiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Ücret ve sosyal haklarda, kamudaki en iyiler arasına girdik. Şu anda en acil sorunumuz 'kadro' meselesidir. Orman Teşkilatımızda yılın 12 ayında yapılacak iş olmasına rağmen, 9.500'e yakın işçimiz, yılın 5 ay 29 gününde çalıştırılıyor. Geri kalan sürede ise, işler hizmet alımıyla yürütülüyor. Geçici işçilerimizin tüm yıl boyunca çalıştırılması, işletmelere hemen hemen hiç bir ilave yük getirmeyecektir. Bunun için, 5620 sayılı yasanın değiştirilmesi ve tüm işçilerimize kadro verilmesi yolundaki mücadelemiz devam etmektedir."

Aslan, Orman Teşkilatında kadronun 'işe' değil 'adama' verildiğini, bu yüzden emekli olan işçinin kadrosunun iptal olduğunu ve yerine yılda 5 ay 29 gün istihdam edilen geçici işçi alındığını da hatırlatarak, "Bu yanlış bir uygulamadır. Kadro 'adama' değil 'işe' verilir. Bu yüzden, Orman Teşkilatımıza acilen norm kadro verilmeli, ayrılan işçinin yerine, aynı kadroya daimi işçi alınmalıdır." dedi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan, başta Suriye, Irak ve Ukrayna olmak üzere, çevre ülkelerin birçoğunda siyasî istikrarsızlık olduğunu, bu yüzden savaşlar, katliamlar ve büyük acılar yaşandığını da belirterek, "Çok şükür, ülkemizde huzur içinde yaşıyor, ekmeğimizi demokrasi içinde büyütmenin mücadelesini veriyoruz. Yaşadığımız ülkenin ve devletimizin kıymetini bilelim." şeklinde konuştu.

Genel kurullarda yapılan seçimlerde Öz Orman-İş Sendikası Antalya Şube Başkanlığına Ramazan Gün, Şube Sekreterliğine Ahmet Ali Şişaneci ve Şube Mali Sekreterliğine İsmail Özdemir Muğla Şube Başkanlığına Bilal Güçlü, Şube Sekreterliğine Mustafa Karademir ve Şube Mali Sekreterliğine Nazif Türköz seçildi.