ANASAYFA / Genel / ASLAN: “6 AY ÇALIŞMAKLA 12 AY GEÇİM OLMAZ”
ASLAN: “6 AY ÇALIŞMAKLA 12 AY GEÇİM OLMAZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.01.2015 00:00

ASLAN: “6 AY ÇALIŞMAKLA 12 AY GEÇİM OLMAZ”

04.01.2015 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, kamuda kadrosuz-geçici çalıştırılan işçilere kadro verilmesini istedi.

Öz Orman-İş Sendikası Ankara Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda konuşan Settar Aslan, Orman Teşkilatı&rsquonda 'norm kadro' olmaması yüzünden, giderek teşkilatın 'kadrosuz işçi kurumu' haline geldiğini belirterek, Orman Genel Müdürlüğü'ne acilen norm kadro verilmesini istedi. Aslar şunları söyledi:

"2007'de, o zamanki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla, 13 bin orman işçimiz dâhil, 216 bin işçimiz kadro aldı. Fakat Orman Genel Müdürlüğü'nde kadro 'işe değil adama' verildiği için, emekli olan işçinin yerine kadrosuz-geçici işçi alınabiliyor. Bu işçiler yılın 5 ay 29 gününde çalıştırılıyor, geri kalan 6 ayda işsiz, gelirsiz ve aşsız kalıyor. Hiç kimse, yılın yarısında çalışıp tamamında geçinemez."

Settar Aslan, kadrosuz işçilerin çalıştırılmadığı dönemlerde, işlerin taşeron eliyle yürütüldüğünü de belirterek, "Sayıları 9 bini aşan geçici işçilerimize kadro verilmesi, aslında kuruma ilave bir yük getirmeyecek. Bu işçilerimizin çalıştırılmadığı dönemlerde, belki de onlara ödenecek ücretten daha fazlası, hizmet alımı için ödenmektedir." dedi. Aslan, kadrosuzluk sorununun kökten çözümü için, Orman Genel Müdürlüğü'nde 'norm kadro' oluşturulması ve kadrosun adama değil işe verilmesi gerektiğini bildirdi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan, emeğin hakkının ancak 'demokrasi ortamında' korunabildiğini de ifade ettiği konuşmasında, "Bu yüzden biz, ekmek mücadelemiz kadar özgürlük ve demokrasi mücadelesi de veriyoruz." dedi.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni