ANASAYFA / Genel / ASLAN: “DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ, SUYUMUZ”
ASLAN: “DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ, SUYUMUZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 12.01.2015 00:00

ASLAN: “DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ, SUYUMUZ”

12.01.2015 00:00

Öz Orman-İş Adana ve Mersin şubelerinin 2. olağan genel kurulları, 10 ve 11 Ocak 2015 tarihlerinde yapıldı. Genel kurullara, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur ile Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Milli Parklar Bölge Müdürü Ethem Boz, Mersin Tarım İl Müdürü Kadir Çiftepala, çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ve işletme müdürlükleri bürokratları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Adana Şube Kongresine, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da iştirak etti. Kongrelerde, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik de hazır bulundu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Adana ve Mersin şube kongrelerindeki konuşmalarında, emekçilerin haklarını ancak demokratik rejimlerde elde edebildiğini vurgulayarak, "Demokrasi bizim ekmeğimizdir, suyumuzdur." dedi.

Demokrasinin askıya alındığı dönemlerde, emeğiyle geçinenlerin haklarının budandığını anlatan Aslan, üzerinden 35 yıl geçmesine rağmen, 12 Eylül Darbesi'nin budadığı hakların tam olarak geri alınamadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz ekmeğimizi ancak demokrasi içinde büyütebiliyoruz. Onun için, demokrasi bizim ekmeğimiz, suyumuz kadar önemlidir. Geçmişte demokrasiyi askıya alan dönemlerin taşlarının döşenmesinde, maalesef biz işçilerin de payı oldu. Ama darbelerin en büyük zararını bizler gördük. Şimdi bazıları, yazdıkları köşelerden bizi sokağa davet ediyor. Biz sokağın ne olduğunu biliyoruz. Eğer çok istiyorlarsa, bizi sokağa davet edenler, buyursun kendisi çıksın sokağa."

Türkiye'nin, çevre ülkelerden kaçmak zorunda kalan çok sayıda mazluma ev sahipliği yaptığını ifade eden Settar Aslan, "Eğer Türkiye'nin başına bir şey gelirse, bizim gidebileceğimiz başka bir ülke yok. Ve bu ülkede paylaşamayacağımız bir şey yoktur. Bu ülkedeki rahatı, huzuru, refahı, demokrasiyi, özgürlükleri paylaşacağız." diye konuştu.

Settar Aslan, Türkiye'nin 22 milyon hektarlık orman varlığının daha nitelikli hizmet beklediğini de belirterek, bu amaçla, Orman Genel Müdürlüğü hizmetinde çalışan 9 bini aşkın geçici işçiye kadro verilmesini istedi.

Adana Şube Genel Kurulunda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, orman işçilerinin geçmişte çok kısa süreli de olsa çalışabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını hatırlatarak, AK Parti Hükümetinin 2007'de, 13 bin orman işçisiyle birlikte, kamudaki 218 bin geçici işçiye kadro verdiğini söyledi. Gürkan, "Vatandaşı merkeze koyan bir siyasî anlayış önemlidir. Bugün bu siyasî anlayış, vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele etmektedir." dedi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur da, işçisiyle, memuruyla, mühendisiyle Orman Teşkilatının bir bütün olduğunu belirterek, "Orman işçilerimiz, ülke ormanlarımız için canla başla çalışmaktadır. Orman işçisini ormancılıktan dışarı çekerseniz, Türkiye'de ormancılık yapılamaz. Gelinen noktada orman işçilerimiz, kamuda en iyi ücretlerden birini almaktadır. Biz işçimizin hakkını vereceğiz ki, onlardan iş isteyelim." şeklinde konuştu.

Adana Şube Genel Kurulunda yapılan seçimde Şube Başkanlığına Şahin Cerit yeniden seçilirken, Şube Sekreterliğine Mustafa Şengül ve Şube Mali Sekreterliğine de Duran Kibar seçildi.

Mersin Şube seçiminde, daha önceki Şube Başkanı Halil Aygün bayrağı Halim Taşkın'a devrederken, Şube Sekreterliğine Kadir Vurgun ve Şube Mali Sekreterliğine de Muhtalip Boran getirildi.

,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni