ANASAYFA / Genel / TEMSİLCİLER EĞİTİM SEMİNERİMİZ BAŞLADI
TEMSİLCİLER EĞİTİM SEMİNERİMİZ BAŞLADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 14.03.2016 00:00

TEMSİLCİLER EĞİTİM SEMİNERİMİZ BAŞLADI

14.03.2016 00:00

Öz Orman-İş'in belli aralıklarla yaptığı eğitim seminerlerinin bu yılki bölümü, Ankara'nın Haymana ilçesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye genelindeki, toplam 2.000 İşyeri Temsilcisi ve Disiplin Kurulu Üyesinin katılacağı seminerler 8 ayrı grup halinde yapılacak. İlk grup seminere Adana, Kahramanmaraş ve Mersin bölgelerindeki İşyeri Temsilcisi ve Disiplin Kurulu üyeleri ile şube yönetim kurulları katıldı.

Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik'in konuşmasıyla başlayan seminerin açılışına, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Öz Orman-İş Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar, Adana Şube Başkanı Şahin Cerit, Kahramanmaraş Şube Başkanı Latif Çoban ve Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın da katıldı.

Açılış konuşmasına, Ankara'da yaşanan insanlık dışı terör saldırısını lanetleyerek başlayan Genel Başkan Aslan, çağdaş sendikacılığın 'bilek gücüyle' değil 'bilgi gücüyle' yapıldığını anlatarak, bu yüzden Öz Orman-İş'in, kurumsal eğitime büyük önem verdiğini bildirdi. Öz Orman-İş'in, 'erdemli ve değerlere dayalı' bir sendikacılık anlayışına sahip olduğunu anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Hak-İş ve Öz Orman-İş'in anlayışı, çağdaş yöntemlere dayalı, evrensel bakışla millî değerleri buluşturan bir anlayıştır. Dünya emek mirasına sahip çıkıyoruz ama kendi değerlerimizi de yok saymıyoruz. Çatışmacılığı değil, 'yozlaşmadan uzlaşmayı' esas alan bir mücadele yürütüyoruz. Ezenin değil ezilenin yanında yer alıyoruz. Sendikacılığı, emek ve insan merkezli yapıyoruz."

Türkiye'nin, birçok temel sorunu geride bırakmayı başarmasına rağmen, başta terör, işsizlik, kayıtdışılık, vergi adaletsizliği, örgütlenme eksikliği, taşeronlaşma ve kamuda kadrosuz-geçici işçilik gibi sorunların devam ettiğini ifade eden Settar Aslan, bunların çözüm yoluna girmesi için, öncelikle yeni ve demokratik bir Anayasa yapılması gerektiğini söyledi. Tüm partilerin, seçmenlerine 'Yeni Anayasa' sözü verdiğini hatırlatan Aslan, Yeni Anayasanın, Türkiye'ye 'Başkanlık' sistemini kazandırmasının isabetli olacağını bildirdi. Aslan, Orman Teşkilatındaki geçici işçilik sorununun çözümü için, 5620 sayılı yasada acilen değişiklik yapılmasını ve norm kadro uygulamasına geçilmesini istedi.

Seminerde konuşan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı da, Türkiye'nin çölleşmesini önlemek için mücadele ettiklerini anlatarak, ülke topraklarının, 'orman-tarım-yerleşim' ihtiyaçları için dengeli kullanılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Karadeniz Bölgemizde, insan yokluğundan dolayı 500 bin hektar tarım alanı kullanılamıyor. Köyler, dağlar boşalmamalı insanlar yerlerinde kalmalı. Tüm arazilerin orman yapılması yanlış olduğu gibi, tüm arazilerin tarım alanı veya sanayi bölgesi olması da yanlış. Sürdürülebilir bir denge kurmamız lazım. Çok üretim yerine, kaliteli ve sağlıklı üretim yapmamız doğal kaynakları korumamız lazım."

Hanifi Avcı, dünyada her yıl 6 bin hektar orman alanının yok edildiğini de anlatarak, Türkiye'nin, dünyada orman varlığını koruyan ilk 3 ülkeden birisi olma onurunu taşıdığını sözlerine ekledi.

Seminerde daha sonra, Öz Orman-İş hukukçuları Semih Temiz, Gizem Bal ve Mustafa Uslu, toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanması, işyerlerinde yaşanan farklı uygulamalar ve buna bağlı sorunlar üzerine bir sunum yaparak, seminere katılan temsilcilerin sorularını cevaplandırdı.

Seminerin ikinci gününde, Acil Akıl Derneği Başkanı, İlk ve Acil Yardım Birim Uzmanı Hasan Basri Kızıldağ, 'Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı-Güvenliği ve İlk Yardım' konulu bir sunum yaptıktan sonra, seminere katılan temsilci ve disiplin kurulu üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Öz Orman-İş Malî Müşaviri Osman Aslan da, 'Temsilcilerin Görev ve Sorumlulukları' konulu bir sunum yaparak, seminere katılan temsilcilerin sorularını cevaplandırdı.

Temsilciler Eğitim Semineri, katılımcılara sertifika takdimiyle sona erdi.

,

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni